Rețetă Ratatouille, legume coapte în sos de roșii. O delicatesă a bucătăriei franceze

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Iată o rețetă simplă pentru ratatouille, o combinație delicioasă de legume coapte în sos de roșii. 

Ratatouille este un preparat apreciat al bucătăriei franceze poate fi servit ca atare, ca garnitură pentru carne sau pește, sau alături de o porție de orez sau pâine prăjită. Este o mâncare delicioasă și sănătoasă, plină de arome mediteraneene.

Ingrediente

 

- O vânătă medie

- Un dovlecel mediu

- Un ardei gras roșu

- Un ardei gras galben sau portocaliu

- 2 roșii mari

- O ceapă mare

- 3 căței de usturoi

- 2 linguri de ulei de măsline

- O conservă de roșii tocate (sau roșii proaspete tocate)

- O linguriță de oregano uscat

- O linguriță de busuioc uscat

- Sare și piper după gust

Opțional: pătrunjel sau busuioc proaspăt pentru decor

Mod de pregătire 

 

- Preîncălziți cuptorul la 200°C.

- Tăiați toate legumele în felii sau cuburi de aproximativ aceeași dimensiune.

- Într-o tigaie mare sau într-o cratiță, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și căliți-o până devine transparentă, timp de aproximativ 3-4 minute.

- Adăugați usturoiul și căliți-l timp de încă un minut, amestecând încontinuu.

- Adăugați vinetele, dovlecii și ardeii și gătiți-le timp de aproximativ 5-7 minute, până când legumele încep să se înmoaie ușor.

- Adăugați roșiile tocate și condimentele (oregano, busuioc, sare și piper). Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, până când toate legumele sunt fragede și sosul s-a îngroșat.

- Transferați amestecul de legume într-o tavă sau formă pentru copt. Nivelati suprafața cu o spatulă.

- Coaceți ratatouille-ul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute, sau până când legumele sunt fragede și încep să se rumenească ușor la suprafață.

- După ce este gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de câteva minute.

- Opțional, presărați cu pătrunjel sau busuioc proaspăt tocat înainte de servire.

 Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel