Rețetă rustică de piure de cartofi: Cremos și delicios. Este o bijuterie, nu doar o garnitură

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rețetă rustică de piure de cartofi: Cremos și delicios. Este o bijuterie, nu doar o garnitură
Rețetă rustică de piure de cartofi: Cremos și delicios. Este o bijuterie, nu doar o garnitură

Este adevărat că există mii de moduri de a găti piure de cartofi, deoarece este unul dintre acele feluri de mâncare tradiționale în care rețeta variază de la casă la casă. Cu toate acestea, vă oferim o variantă de un piure cremos cu aspect rustic. Continuați și urmați această rețetă ușoară și bucurați-vă de un piure de cartofi rustic.

Ingrediente pentru a face piure de cartofi rustic

 

- 500 grame cartofi

- 100 de grame de unt

- 100 de mililitri de lapte

- 1 praf de nucșoară

- 1 praf de sare

- 1 praf de piper.

Cartofi umpluți la microunde. Mănânci unul și ești sătul! Un deliciu gata imediat - de vis!

 

Cum se prepară piure de cartofi rustic 

 

Pregătiți toate ingredientele pentru a începe să preparați rețeta rapidă și ușoară de piure de cartofi.

Odată ce totul este gata, începem cu spălarea și gătirea cartofilor cu coajă, aproximativ 25 de minute în apă din abundență și puțină sare.

Separat, topim untul cu laptele pentru a obține un piure de cartofi fin și gustos.

Odată ce cartofii sunt fierți, scurgeți apa și cu ajutorul unei furculițe zdrobiți-i pentru a forma piureul.

Aduceți piureul de cartofi înapoi la foc mic. Între timp, adăugăm treptat amestecul de lapte și unt și amestecăm constant pentru a nu se lipi piureul de oală.

La final se adaugă sare și piper, se pune nucșoara și se amestecă până când piureul rustic devine cremos.

Bucurați-vă de acest piure de cartofi rustic rafinat și cremos ca garnitură pentru orice tip de carne sau pește. 

Cremă de brânză de casă, dintr-un singur ingredient. Mai gustoasă decât în orice supermarket

 

Piure altfel. Toate secretele ca să-ți iasă delicios

 

Garniturile din cartofi sunt cel mai ușor de preparat, mai ales când vine vorba de piure. Astăzi vă arătăm o rețetă diferită de piure făcută cu câteva ingrediente în plus care vor da o a doua viață acestui preparat popular.

Piureul de cartofi cu ton și ou este foarte ușor de făcut și îl puteți servi cu orice masă. Atât copiilor, cât și adulților le va plăcea, vă asigurăm!

Ingrediente pentru a face piure de cartofi cu ton și ou

- 6 cartofi

- 2 ouă

- 2 conserve de ton

- apă

- sare după gust

- 1 strop de oțet

-1 praf de pătrunjel măcinat

- maioneză după gust.

Cum se prepară piure de cartofi cu ton și ou

Mai întâi se fierbe apa într-o oală cu puțin oțet, un praf de sare și puțin pătrunjel măcinat.

Cartofii se curăță de coajă și se adaugă în oală împreună cu cele două ouă bine spălate în prealabil. Dacă preferi poți face ouăle fierte separat.

Gătiți cartofii și ouăle, până când cartofii sunt fragezi când sunt străpunși cu o furculiță.

Când sunt fragezi, se taie în bucăți mici și se împart în două farfurii. Ouăle se curăță de coajă, se fac bucăți mici și se distribuie tot pe ambele farfurii. La final, la fiecare farfurie se adaugă câte o conserva de ton.

Amestecați cartofii, ouăle și tonul. 

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel