Rețetă sănătoasă de plăcintă cu lămâie. Este o prăjitură demențială și pufoasă, gata în doar câțiva pași

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rețetă sănătoasă de plăcintă cu lămâie. Este o prăjitură demențială și pufoasă, gata în doar câțiva pași
Rețetă sănătoasă de plăcintă cu lămâie. Este o prăjitură demențială și pufoasă, gata în doar câțiva pași

Pentru cei care nu sunt fani ai prăjiturilor foarte dulci sau pline de ciocolată, această rețetă sănătoasă de plăcintă cu lămâie este opțiunea perfectă. 

Menționăm că varianta sa clasică are un aluat crocant pe bază de unt și făină, o cremă de lămâie, lapte, zahăr și gălbenușuri, încoronată în final cu o bezea italiană. 

Vrem să vă învățăm cum să faceți o plăcintă sănătoasă cu lămâie. Așa că te poți bucura de acest desert delicios, chiar dacă vrei să slăbești, ești diabetic sau vrei să ai grijă de sănătatea ta. Să gătim!

Tartă cu mere și Nutella, rețeta simplă din doar 5 ingrediente. Într-un cuvânt, e FA-BU-LOA-SĂ!

 

Plăcintă cu lămâie - Ingrediente

 

Ingrediente pentru a face plăcintă sănătoasă cu lămâie:

Pentru bază:

- 1 albuș de ou

- 70 de grame de făină integrală

- 30 de grame de fulgi de ovăz

- 1 lingură de zahăr.

Pentru crema de lămâie:

- 200 de mililitri de lapte degresat sau vegetal fără zahăr

- ½ suc de lămâie și coaja

- 1 lingură de desert de amidon de porumb

- 1 gălbenuș de ou

- 1 ou

- 15 picături de îndulcitor potrivit pentru gătit.

Pentru a acoperi (opțional):

- 30 de grame de brânză tartinabilă cu conținut scăzut de grăsimi

- 3 picături de îndulcitor potrivit pentru gătit.

Plăcintă de mere cu blat din pâinea uscată din cămară. Un deliciul culinar, cu doar 160 de calorii

 

Cum să faci plăcintă cu lămâie sănătoasă

 

Pentru a începe cu rețeta sănătoasă de plăcintă cu lămâie, amestecați mai întâi ingredientele aluatului fără frământare, astfel încât glutenul să nu se dezvolte și aluatul să fie spart.

Truc: se integrează mai întâi ingredientele uscate și apoi se adaugă cele umede.

Apoi, întindeți aluatul și folosiți-l pentru a acoperi forma în care doriți să vă pregătiți plăcinta cu lămâie. Asigurați-vă că o ungeți în prealabil pentru a nu se lipi. Gătiți în cuptorul încins aproximativ zece minute sau până se rumenește ușor.

În timp ce aluatul se gătește, dizolvați amidonul de porumb în lapte într-o cratiță. Se pune pe aragaz la foc mediu și se amestecă până se îngroașă, aproximativ 3-5 minute.

Adăugați îndulcitorul, sucul și coaja de lămâie. Integrați și încercați umplutura plăcintei cu lămâie. Dacă este necesar, corectează înainte de a adăuga ingredientele rămase, adică gălbenușul și oul.

Truc: poți face și plăcinta cu lămâie cu lapte de cocos. Trebuie doar să adăugați lapte de cocos la preparat. O să o iubești!

Plăcinte la tigaie cu gem. Un desert de post din doar 4 ingrediente

Odată ce ingredientele umpluturii tale sunt integrate, du-o înapoi pe aragaz și, la foc mediu, mai gătește -o încă 5-7 minute. Vei vedea ca începe să se îngroașe.

Turnați crema de lămâie în aluatul pe care l-ați gătit anterior. Apoi, dă la frigider plăcinta ta sănătoasă cu lămâie pentru cel puțin 30 de minute. 

Dacă vrei, în loc să folosești bezea care conține zahăr, îți poți termina plăcinta cu lămâie cu brânză tartinată, amestecată cu îndulcitor după gust și coaja de lămâie. Rețeta sănătoasă de plăcintă cu lămâie este gata! 

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel