Rețetă simplă de ciabatta: Savoare italiană în fiecare mușcătură

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Ciabatta este un tip de pâine italiană cunoscută pentru textura sa aerată și crusta crocantă. Iată o rețetă simplă pentru a face o ciabatta delicioasă la tine acasă.

Ciabatta este o pâine originară din Italia, cunoscută pentru textura sa aerată și crusta crocantă. Termenul "ciabatta" înseamnă "pantof" în italiană, iar numele a fost atribuit acestei pâini datorită formei sale aplatizate și alungite, asemănătoare cu o talpă de pantof. 

 

Ingrediente

 

- 500 g făină de grâu tip "00" sau făină pentru pâine

- 10 g sare

- 7 g drojdie uscată

- 400 ml apă călduță

Mod de pregătire 

 

Hidratarea drojdiei: Într-un bol mic, dizolvați drojdia în apă călduță și lăsați-o să se odihnească timp de 5-10 minute până când începe să facă spumă.

Amestecarea ingredientelor uscate: Într-un bol mare, amestecați făina și sarea.

Adăugarea drojdiei: Turnați drojdia activată în amestecul de făină și începeți să amestecați cu o lingură de lemn sau cu o spatulă de silicon până când se formează un aluat gros.

Framântarea aluatului: Transferați aluatul pe o suprafață ușor făinoasă și framântați-l timp de aproximativ 10-15 minute sau până când devine elastic și neted.

Dospirea: Așezați aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperiți-l cu un prosop umed și lăsați-l să crească timp de aproximativ 1-2 ore sau până când își dublează volumul.

Modelarea: Răsturnați aluatul pe o suprafață făinoasă și formați două pâini lungi, aplatizate.

A doua fermentare: Așezați pâinile pe o foaie de copt și acoperiți-le cu un prosop. Lăsați-le să crească timp de încă 30-45 de minute.

Preîncălzirea cuptorului: În timp ce pâinile cresc, preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius.

Coacerea: Coaceți pâinile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când au o crustă auriu închisă și sună gol când sunt lovite ușor în partea de jos.

Răcirea: Lăsați ciabatta să se răcească pe un grătar înainte de a o tăia.

Acum puteți bucurați-vă de ciabatta proaspătă și aerată. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel