Rețeta Torrijas, o delicatesă care place tuturor. Desertul perfect când nu vrei să stai prea mult în bucătărie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rețeta Torrijas, o delicatesă care place tuturor. Desertul perfect când nu vrei să stai prea mult în bucătărie
Rețeta Torrijas, o delicatesă care place tuturor. Desertul perfect când nu vrei să stai prea mult în bucătărie

Torrijas este de obicei asociată cu sărbătoarea de Paște în Spania, dar, în realitate, este un dulce minunat, lucru pe care bunicile știau să-l facă atât de bine. 

Făcând torrijas vedem o modalitate grozavă de a recicla pâinea veche pe care o avem acasă. Sunt suculente chiar dacă zilele au trecut, fără a fi nevoie să le facem un sirop ulterior.

Nu mai arunca pâinea veche. Trucuri fabuloase și la îndemâna oricui ca să profiți la maximum. Uite ce poți face cu ea

Torrijas sunt ușor de făcut și sigur ai toate ingredientele deja acasă. La StiriDiaspora.ro îți spunem în detaliu cum să le faci, pas cu pas.

 

Torrijas - Ingrediente

 

- 12 felii de pâine veche

- 650 mililitri de lapte

- 1 lămâie

- 1 baton de scorțișoară

- 2 ouă

- 4 linguri de zahăr

- 1 lingură scorțișoară măcinată

- ulei de floarea soarelui.

Pate de casă din piept de pui: fin, gustos, care nu se compară cu altul! O rețetă extraordinară, pe care nici nu v-ați imaginat-o

 

Torrijas - Mod de preparare

 

Mai întâi o să punem laptele pe foc cu coaja unei jumătăți de lămâie și cu batonul de scorțișoară. Se aduce la punctul de fierbere și se ia de pe foc. Acoperiți și lăsați să stea aproximativ 15 minute.

Pentru a face pâinea tradițională de Paște, cel mai bine este să folosiți pâine destul de tare, care este deja imposibil de consumat din cauza durității sale. Dacă folosiți o pâine destul de moale, aceasta va avea tendința de a se rupe și va fi mai greu de lucrat cu ea. Așa că în prealabil vom tăia 12 felii de pâine de aproximativ 2 cm diametru cu un cuțit zimțat și le vom pune într-o tavă dreptunghiulară adâncă.

Este timpul să turnăm laptele peste pâine, încercând ca laptele să ude toate feliile de pâine. Sfat: Dacă laptele s-a răcit, este mai bine să-l reîncălziți puțin, mai ales dacă pâinea este foarte tare, astfel încât să devină din nou moale.

Chifle cu brânză, incomparabil de pufoase. Așa ceva nu se refuză! Se prepară rapid și se mănâncă și mai rapid

Pune ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare. Când uleiul este încins, batem ușor ouăle și înmuiați feliile de pâine în ou, una câte una. Manipulați cu grijă întrucât vor fi foarte moi.

Vom prăji pâinea mai întâi pe o parte și apoi pe cealaltă. Doar rumeniți-le, nu le prăjiți prea mult.

După ce devin aurii pe ambele părți, le scoatem pe o farfurie cu hârtie absorbantă de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei.

Amestecăm zahărul cu scorțișoara măcinată, iar cu torrijas încă fierbinți le trecem prin acel amestec.

Truc: Dacă trecem pâinea prăjită rece prin zahăr și scorțișoară, cu greu se va lipi de ea, așa că e mai bine facem acest proces cât sunt încă fierbinți.

Torrijas sunt gata de mâncat! Dacă vă rămân, vor fi fragede și suculente chiar și a doua zi.

Rețeta Bretzel, covrigi bavarezi: Trucul pentru a avea acea crustă tare și aurie

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel