Lava cake sau „vulcan de ciocolată”, este desertul perfect pentru această zi specială dedicată iubirii. Cu un exterior ușor crocant și un interior moale și dulce, această prăjitură reușește să-i impresioneze până și pe cei care nu sunt adepții ciocolatei.
Nu trebuie să fii un bucătar iscusit, această prăjiturică este ușor de făcut și nu necesită foarte multe ingrediente, secretul este să respecți timpul de coacere.
Ingrediente
- 115 g ciocolată neagră (cu cel puțin 70% cacao)
- 115 g unt
- 2 ouă întregi
- 2 gălbenușuri de ou
- 50 g zahăr
- O linguriță extract de vanilie
- 30 g făină
- Un praf de sare
- Unt și cacao pentru uns și presărat forma
Mod de pregătire
- Preîncălziți cuptorul la 220°C.
- Ungeți cu unt și presărați cu cacao formele pentru lava cake (un vas mic din ceramică termorezistentă)
- Topiți ciocolata și untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
- Amestecați bine până când compoziția devine netedă.Într-un alt castron, bateți ouăle, gălbenușurile, zahărul și extractul de vanilie până când obțineți o compoziție spumoasă.
- Adăugați amestecul de ciocolată topită în compoziția cu ouă și amestecați bine.
- Cerneți făina și sarea deasupra amestecului de ciocolată și ouă și amestecați ușor până când se încorporează toate ingredientele.
- Turnați compoziția în formele pregătite.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10-12 minute, sau până când marginile sunt coapte, dar centrul este încă moale. Timpul poate varia în funcție de cuptor, așa că supravegheați cu atenție.
- Lăsați prăjiturile să se odihnească timp de un minut înainte de a le răsturna pe farfurii. Pudrați cu zahăr pudră sau serviți cu înghețată sau fructe proaspete, dacă doriți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News