Rețeta de prăjitură cu marmeladă și nuci este o rețetă pe care o întâlnim într-o carte de bucate din anul 1974. Nu este foarte complicat de făcut, iar rezultatul îți va aduce aminte cu siguranță de copilărie.
Iată cum se face.
Ingrediente
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr tos
- 1 ceașca ulei
- 1 ceașcă lapte
- 1 pliculeț praf de copt
- puțină sare
- făină cât cuprinde (aluatul obținut trebuie să poată fie întins)
- 3 linguri marmeladă
- 150 g nucă măcinată
- zahăr pudră vanilat
Mod de preparare
Se ia un mixer și se amestecă bine ouăle cu zahărul. Se adaugă pe rând în cantități mici uleiul și laptele, praful de copt și un praf de sare. Se adaugă făina cât cuprinde și se frământă un aluat (atîta făină cât va cuprinde ca să se poată obține un aluat care se poate întinde).
Aluatul se împarte în două și se întinde pe pe o suprafață plană presărată cu făină, de grosimea unei jumătăți din degetul mic.
Prima foaie luată cu sucitorul (învîrtită pe acesta) se așază într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină
Peste prima foaie se întinde marmelada amestecată cu nucile și se acoperă cu foaia a doua
Se coace la foc potrivit.
Când e gata prăjitură, se taie în bucăți potrivite și se presară cu zahăr pudră vanilat.
Se servește.
Poftă bună!
Marmelada folosită la această prăjitură trebuie să fie acrișoară, cum ar fi de caise, zmeură sau prune.
Sursa: Rețeteistorice
------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News