Supă de mazăre cu găluște este o rețetă extrem de ușor de făcut, fiind un preparat ideal de gătit după o perioadă în care au predominat mesele copioase. Iată cum se face.
Citește și Tort Matcha și cremă de portocale. Rețeta pas cu pas a unui desert simplu, pufos și energizant
Ingrediente
- 750 g mazăre verde conservata
- 1 morcov
- o jumătate de țelină
- 1 ceapă mică
- 1 cub Knorr de legume sau delicat
- sare
- 3 linguri de ulei
- 1 legătură pătrunjel
- un ou
- făină
Supă de mazăre cu găluște. Mod de preparare
Morcovul și țelina se curăță și se dau pe răzătoarea mică. Ceapa se taie mărunt. Se ia o oală potrivită, se pune uleiul la încălzit, iar în el se pun la călit morcovul, țelina și ceapa. Se călesc aproximativ 3-4 minute, până ce zarzavatul se înmoaie și aromele se întrepătrund.
Se adaugă 2-5 litri de apă, mazărea din conservă cu tot cu apa în care a stat, sare, cubul knorr și se lasă la fiert timp de 15 minute.
Separat se prepară găluștile din făină și ou. Se ia un ou bătut și se amestecă cu 2-3 linguri de apă, puțină sare și se adaugă făina până la obținerea consistenței dorite. Aluatul moale obținut se pune în supă.
După 5 minute, timp în care găluștele și-au dublat volumul, supa se potrivește de sare și se adaugă pătrunjelul verde tocat.
Această supă de mazăre cu găluște se prepară extrem de repede, este foarte dulce și gustoasă.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Carne amețită - Rețeta veche de acum 100 de ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News