Revoltă într-o închisoare pentru minori din Italia. Fenomenul se răspândește rapid 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

O nouă revoltă a început într-o închisoare de minori din Italia. 

O revoltă a izbucnit luni în închisoarea pentru minori din Bari, situată în regiunea Puglia din sudul Italiei, conform informațiilor transmise de ANSA.

Potrivit gardienilor, conflictul a început între tinerii deținuți, care s-au luat la bătaie între ei, iar ulterior violențele s-au extins și împotriva agenților de poliție din penitenciar, aceștia fiind loviți cu palmele și pumnii. Din fericire, nimeni nu a fost grav rănit, iar situația a fost restabilită rapid, conform surselor din interiorul instituției.

Fenomenul s-a răspândit în toată Italia

 

Incidentul din Bari vine pe fondul unei serii de revolte care au avut loc în ultimele săptămâni în alte închisori pentru minori din Roma, Torino și Milano. Cel mai recent eveniment a avut loc sâmbătă noaptea, când deținuții minori din penitenciarul Beccaria din Milano au dat foc unor saltele pentru a crea haos și a facilita o tentativă de evadare. Pompierii au intervenit rapid, iar patru deținuți care au încercat să scape au fost prinși pe acoperișul clădirii câteva ore mai târziu. În urma incidentului, opt persoane, atât deținuți cât și agenți de poliție, au suferit răni ușoare.

Liderii sindicatelor gardienilor, Sappe și Cosp, au subliniat că aceste evenimente reflectă o "urgență" în penitenciarele pentru minori, care sunt adesea supraaglomerate. Domenico Mastrulli, liderul sindicatului Cosp, a declarat luni: "Ar trebui să ne întrebăm dacă asistăm la o formă de protest sau dacă este momentul să recunoaștem că ne confruntăm cu o urgență reală."

Centrele de migranți din afara țării. Cum le va gestiona Italia?

 

În altă ordine de idei, Italia a încheiat anul trecut un acord cu Albania pentru a deschide un mare centru de migranți în afara țării, în încercarea de a gestiona mai eficient fluxul de migrație. Centrul, care va funcționa similar unui penitenciar, va găzdui mii de solicitanți de azil, ale căror cereri vor fi procesate acolo. Migranții care nu obțin drept de ședere vor fi repatriați.

Deși planul trebuia să intre în vigoare luna aceasta, lucrările de construcție au fost întârziate, iar centrele sunt așteptate să devină operaționale până la 1 august 2024. Premierul Giorgia Meloni a declarat că "un astfel de obiectiv merită o întârziere de două luni" și a subliniat că acest acord ar putea servi drept model pentru alte țări, devenind parte din soluția structurală a UE la criza migrației.

Recent, cincisprezece țări membre ale Uniunii Europene au cerut Comisiei Europene să identifice noi modalități de a transfera migranții în țări din afara UE, citând acordul dintre Italia și Albania ca exemplu. Meloni a adăugat că "cel mai util aspect al acestui proiect este că poate descuraja eficient migrația ilegală către Europa".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel