Revoltă la înmormântarea Dianei Maria, fata atacată de urs la Jepii Mici. Video 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Durere și lacrimi la înmormântarea Dianei Maria, fată atacată și ucisă de urs pe traseul din Jepii Mici. 

Fata de doar 19 ani, care a avut ghinionul să se întâlnească față-n fața cu un urs pe traseul din Jepii Mici, care pornește din stațiunea Bușteni, a fost înmormântată sâmbătă, în localitatea natală. Fata era originară din satul Cârligu din județul Iași, dar se mutase la București. 

La înmormântare au fost prezente zeci de persoane și rude ale fetei. 

"Suntem îndurerați, o țară întreagă trăiește aceleași sentimente. Nu putem să știm cu exactitate ce a fost acolo. Oricum, cel mai trist lucru din lumea aceasta este să-ți conduci propriul copil pe ultimul drum", a povestit un participant la înmormântare pentru Antena 3.

"Este durere mare, foarte mare. Era singurul copil," a povestit o altă femeie care a participat la înmormântare. 

Reamintim că Diana Maria dorea să facă alături de un prieten cunoscutul traseu prin Jepii Mici, unul foarte dificil. Pe poteca din pădure s-au întâlnit cu un urs. Atât fata cât și prietenul ei au sunat simultan la 112 ca să ceară ajutor. Operatorii care au răspuns apelului au auzit însă neputincioși cum ursul o atacă pe fată. Ursul a apucat-o de picior și a aruncat-o în râpă. Chiar și când au apărut salvamontiștii în zonă, ursul dădea târcoale cadavrului. În cele din urmă s-a decis împușcarea ursului. 

Video:

Youtube video image

Moartea Dianei Maria pare să nu fie totuși în zadar. Un proiect mai vechi de lege, care aparține senatorului UDMR Tzancos Barna, a fost de la sertar și își va urma traseul legislativ prin parlament. Acesta propune simplificarea legii prin care urșii pot fi împușcați și un control mai bun asupra populației de urși care s-a înmulțit necontrolat în ultima perioadă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel