Ro Alert în România. Armata rusă a lovit aproape de granița țării noastre

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

A fost emisă avertizare RO ALERT. 

În noaptea de joi spre vineri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a emis un mesaj RO-ALERT adresat locuitorilor din zona de nord a judeţului Tulcea. Această alertă a fost transmisă în urma unor semnalări din partea structurilor responsabile cu apărarea şi monitorizarea spaţiului aerian de frontieră, care au detectat un grup de drone îndreptându-se către ţinte situate pe teritoriul ucrainean, în apropierea graniței cu România.

Alarma RO-ALERT a fost transmisă în jurul orei 2:00 și a menționat potenţialele riscuri cauzate de conflictul aflat în proximitate. La scurt timp după primirea acestui mesaj, locuitorii au raportat că au auzit zgomote specifice avioanelor care patrulau în spaţiul aerian românesc, semn al intensificării măsurilor de securitate în zonă.

Oamenii au sunat speriați la 112

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a confirmat că două apeluri au fost înregistrate la serviciul de urgenţă 112. Primul dintre acestea a fost efectuat de o persoană care a solicitat informaţii suplimentare, iar al doilea apel provenea de la un martor care a semnalat explozii în zona de nord, pe teritoriul ucrainean, sugerând o intensificare a conflictului de partea cealaltă a graniţei. Această evoluţie a evenimentelor a stârnit îngrijorări în rândul comunităţii locale, însă autorităţile au intervenit prompt pentru a oferi clarificări.

Mesajul emis prin sistemul RO-ALERT a făcut un apel clar la calm, solicitând populaţiei să nu intre în panică şi să fie atentă la recomandările transmise. În cazul în care obiecte din spaţiul aerian ar cădea pe teritoriul românesc, locuitorii sunt sfătuiţi să respecte cu stricteţe măsurile de autoprotecţie şi adăpostire specificate în mesajul de alertă.

Riscul era ca resturi de drone să ajungă în România

 

„Zonele vizate de atacurile Federaţiei Ruse se află pe teritoriul ucrainean, la o distanţă relativ mică de graniţa cu România. Din acest motiv, există posibilitatea ca, în urma ripostei armatei ucrainene, anumite obiecte să cadă accidental pe teritoriul românesc”, a declarat ISU Delta, încercând astfel să liniştească populaţia.

Autorităţile române au precizat, de asemenea, că nu există ţinte sau zone de pe teritoriul României vizate direct de aceste atacuri. Mesajul a fost gândit să ofere un sentiment de siguranţă nu doar pentru locuitorii din nordul judeţului Tulcea, dar şi pentru turiştii care vizitează această regiune. ISU Delta a reiterat faptul că riscurile pentru România sunt reduse, însă măsurile de precauţie sunt necesare pentru a preveni eventuale incidente.

În contextul escaladării tensiunilor la graniţa de est a României, acest tip de alertă devine din ce în ce mai frecvent, mai ales în zonele limitrofe Ucrainei, unde conflictul este în desfășurare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel