RO-Alert în Tulcea și Constanța după atacuri cu drone rusești în apropierea graniței. Oamenii au fost treziți în toiul nopții

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul Ro-Alert e folosit în toată țara
Sistemul Ro-Alert e folosit în toată țara

Atacuri cu drone rusești în apropierea graniței României. Populația din Tulcea și Constanța, avertizată prin RO-Alert în toiul nopții. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2:45, Inspectoratele pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea și Tulcea au transmis mesaje RO-Alert locuitorilor din județele Constanța și Tulcea. Mesajul avertiza asupra posibilității căderii unor obiecte din spațiul aerian și includea recomandări pentru protecția populației: "Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereții exteriori. Durata estimată: 90 minute."

Conform ISU Tulcea, mesajul a fost emis după ce structurile de apărare și securitate națională au interceptat un posibil atac al Federației Ruse asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniței cu România.

"Mesajul a avut rolul de a avertiza și informa populația din zona de graniță cu privire la riscul căderii unor obiecte din spațiul aerian și măsurile de adăpostire necesare", au explicat reprezentanții ISU Tulcea. Până la ora 3:40, nu au fost înregistrate apeluri la 112 legate de acest incident.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat duminică dimineață identificarea unei posibile zone de impact pe teritoriul României, într-o regiune nelocuită din apropierea localității Periprava, județul Tulcea, ca urmare a atacurilor cu drone efectuate de Rusia asupra unor ținte din Ucraina.

Conform comunicatului transmis, forțele ruse au reluat atacurile cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară ucrainene, în apropierea frontierei cu România, în dimineața de duminică. Centrul Național Militar de Comandă a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru alertarea populației din județele Tulcea și Constanța, transmițând mesaje RO-ALERT la orele 2:20 și 2:38.

Totodată, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. Potrivit MApN, în timpul acestor evenimente, o dronă a fost detectată și urmărită de sistemul radar în spațiul aerian românesc, înainte de a reveni pe teritoriul Ucrainei. Evoluția dronei a fost urmărită și de cele două aeronave F-16, care s-au întors la bază în jurul orei 4:08.

Din datele disponibile până în prezent, există indicii privind o posibilă zonă de impact pe teritoriul național, în proximitatea localității Periprava, cercetările fiind în desfășurare cu ajutorul mijloacelor aeriene și echipelor la sol.

Ministerul Apărării Naționale a informat structurile aliate în timp real despre aceste situații și a condamnat ferm atacurile Rusiei asupra unor obiective civile din Ucraina, considerându-le nejustificate și în gravă contradicție cu normele dreptului internațional, scrie Agerpres. 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel