Robert Negoiță vrea mini Disneyland în parcul Pantelimon. Consilierii îl acuză că a dat 2 milioane euro pe echipamente second-hand 

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Controversă majoră într-un proiect de parc tematic în București. 

Primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiță, vrea să facă un mini Disneyland în Parcul Pantelimon din București. Problema este că utilajele cumpărate cu 2 milioane de euro în urmă cu mai mulți ani, au împlinit deja 14 ani.

Totuși, proiectul pare să meargă mai departe. în acest sens, Consiliul Local Sector 3 a aprobat, joi, un proiect de hotărâre prin care se va amenaja un parc tematic în Parcul Pantelimon, investiția ridicându-se la aproape 59 de milioane de lei, TVA inclus. Contractul va fi atribuit societății Algorithm Construcții S3 SRL, subordonată autorității locale.

Conform referatului de aprobare, Primăria Sectorului 3 își propune să realizeze proiectul "Amenajare Parc Tematic în Parcul Pantelimon". Principalul avantaj al acestui proiect este valorificarea aspectului natural și a reliefului parcului, prin crearea unui parc tematic ce va include diverse tipuri de divertisment, lucrări de butaforie și spații de joacă.

Echipamentele cumpărate la mână a doua sunt deja vechi și sunt depozitate cel mai probabil în spații deținute de primărie. Mai prezintă siguranță?

 

Consilierul local USR Mihaela Văcaru a exprimat suspiciuni de fraudă legate de acest proiect, menționând că a solicitat de trei ori studiul de fezabilitate, parte a contractului, fără a primi un răspuns.

"În 2018, nu știm pe ce bază, Primăria Sectorului 3 a cumpărat echipamente second-hand de la Terra Park, în valoare de două milioane de euro. Aceste echipamente, achiziționate în 2018, erau deja în uz din 2011, având cel puțin 14 ani vechime. Primarul Robert Negoiță nu poate justifica în fața Curții de Conturi ce s-a întâmplat cu cele două milioane de euro cheltuite pe aceste echipamente. Nu înțeleg cum studiul de fezabilitate prevede recuperarea acestor bani și ce alte investiții sunt planificate. Suspiciunea mea de fraudă rezonabilă este că nu primim studiul de fezabilitate pentru a nu vedea ce se va întâmpla cu aceste echipamente", a declarat Mihaela Văcaru.

Ea a adăugat că, deși există o listă de echipamente în caietul de sarcini, nu se cunoaște când au fost puse în funcțiune pentru prima dată, ce valoare au și dacă mai sunt funcționale.

Theodor Savuscan, locuitor al Sectorului 3, consideră că demersul de amenajare a unui parc tematic este, de fapt, un proiect de defrișare și betonare, în vederea realizării unui "mini Disneyland", la care aspiră primarul Robert Negoiță.

Negoiță a fost criticat și pentru investiția majoră în Hala Laminor, care a costat sectorul aproximativ 140 de milioane de euro, după cum relata presa națională. Primarul Sectorului 3 mai are un alt plan faraonic, care deocamdată a rămas fără rezultat: își dorește ca întreaga circulație de pe bulevardul Unirii să fie mutată în subteran, iar pe deasupra să fie amenajată o zonă de mai mulți kilometri care să fie exclusiv pietonală. Negoiță și-ar dori ca astfel centrul de activități al orașului să se mute în această zonă. Proiectul este unul mult prea costisitor și necesită aprobări și din partea primarului Nicușor Dan, cu care Negoiță este însă la cuțite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel