Român amendat de un polițist, la Năvodari, deși era plecat în Franța: Poliția admite că a greșit, dar tot îi cere să plătească

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat din comuna Adamclisi, județul Constanța, a fost amendat de un polițist, la Năvodari, deși el nici nu se afla în țară în momentul sancționării. Bărbatul a venit cu dovezi clare, pertinente, demonstrând că se afla în Franța, la muncă, la data respectivă, și că nu putea fi el cel sancționat. 

Românul, deși plecat în Franța în momentul comiterii presupusei contravenții, s-a trezit cu amenda acasă, pe motiv că nu avea actele la el în momentul legitimării. Doar că la acea dată, românul amendat era plecat în Franța, la muncă, lucru pe care l-a dovedit în instanță. Cum a motivat polițistul amenda dată?

Acest caz a ajuns în instanță, așa cum era de așteptat, iar reclamantul, Gheorghe P., a cerut, pin avocat, anularea procesului verbal de contravenție în instanță.

(Dacă vrei să afli primul cele mai importante știri din Diaspora, te așteptăm în grupul de WhatsApp. Acesta poate fi accesat aici: https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

Polițistul se apără: Discuta cu o altă persoană și mi-a spus să mă grăbesc

 

Românul amendat pe nedrept, din comuna Adamclisi, județul Constanța, a cerut instanței să i se anuleze procesul verbal de contravenție încheiat, în mod ciudat, într-un moment în care el era plecat peste hotare. Mai exact, în procesul-verbal încheiat pe data de 22 februarie 2020, emis de Poliția Orașului Năvodari, se arată că bărbatul a fost surprins în trafic, la Năvodari, fără a avea documentele la el, în momentul solicitării de către polițistul Serviciului Rutier. Cum șoferul nu avea actele la el, agentul i-a cerut datele pentru a-l verifica în baza de date. De aici a început întreaga poveste, relatată de publicația Focus Press.

Potrivit raportului depus de polițistul în cauză, acesta a consemnat că a încercat să verifice în baza de date persoana respectivă, pe Gheorghe P., pe baza datelor furnizate de acesta, însă unele date nu corespundeau între ele iar sistemul electronic i-a dat eroare de două ori.

”La acel moment am observat că nu coincide data nașterii cu cea din codul numeric personal, motiv pentru care am întrebat persoana respectivă dacă data de naștere corectă este …, iar persoana respectivă, întrucât discuta cu o altă persoană cu care s-a întâlnit în locul în care a fost oprit, mi-a confirmat că este corectă și mi-a solicitat dacă pot să-i întocmesc procesul-verbal cât mai repede, întrucât se grăbește (…)

Cu ocazia luării la cunoștință a petiției formulate la Poliția orașului Ovidiu, am constatat faptul că, într-adevăr, persoana pe care am sancționat-o nu este aceeași persoană pe care am oprit-o pe data de 22.02.2020, și căreia i-am aplicat sancțiunea. Efectuând verificări în baza de date, am constatat faptul că persoana oprită și pe numele căruia ar fi trebuit să i se întocmească sancțiunea la acea dată este, de fapt, Gheorghe  P. (nume asemănător cu al reclamantului – n.r.), domiciliat în Năvodari ”, a precizat agentul de poliție, în raportul înaintat.

Român amendat de poliție, la Năvodari, deși era plecat în Franța

 

Cu alte cuvinte, o persoană, domiciliată în comuna Adamclisi, a fost sancționată cu 870 de lei, în urma unor erori, pentru că numele său semăna cu numele unei alte persoane, iar agentul de poliție a fost, cumva, grăbit de șoferul contravenient.

„Conform acelui proces-verbal, aș fi fost oprit în trafic de un agent de poliție în timp ce conduceam autoutilitara marca MITSUBISHI 2200 cu nr. CT 76 *** și am fost sancționat cu 6 puncte amendă în valoare de 870 de lei pentru că nu aveam asupra mea actele necesare controlului la momentul opririi.

Starea de fapt constatată este FALSĂ, deoarece în acel moment eu munceam cu forme legale în Franța, lucru pe care îl dovedesc cu acte, și nu aveam cum să conduc acel autovehicul în Năvodari, despre care de fapt nici nu știu nimic pentru că nu îmi aparține“, a explicat românul în cererea depusă la instanță.

Amendat în timp ce făcea ore suplimentare în Franța și trimitea bani acasă 

 

Românul a depus mai multe înscrisuri care dovedesc faptul că el era în Franța la momentul acela. „De fapt, eu pe 14 ianuarie 2020 am plecat cu Wizz Air din București către aeroportul Bruxelles-Charlerois, Belgia, urmând să lucrez în continuare în orașul Roubaix, din Nordul Franței, aproape de granița franco-belgiană, în baza contractului de muncă cu durată nedeterminată depus în copie la dosar.

Ca dovadă că eu lucram în Franța la momentul când a fost întocmit procesul-verbal, depun fișele de plată detaliate unde se vede că în luna februarie, când am fost amendat în România, eu am lucrat în Franța toate cele 151,67 de ore de bază dar și 28 + 14 ore suplimentare, în total 193,67 de ore, deci nu aveam cum să lipsesc ca să fiu în România. Mai mult decât atât, eu am dovada că am trimis din Franța, orașul Roubaix, sume de bani prin Western Union, în data de 13.02.2020 dar și în data de 20.03.2020, deci în perioada când am fost amendat”, mai declară reclamantul.

Ceea ce este și mai interesant este faptul că, deși a fost recunoscută culpa agentului de poliție și s-a ajuns în instanță pentru anularea amenzii, reprezentanții IPJ Constanța au pretenția ca toate cheltuielile de judecată să fie suportate …de reclamant, invocând unele articole din Codul de Procedură Civilă.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel