Român, arestat în Italia după ce și-a bătut soția: "O să te fac să ajungi ca Maria și Delia"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Doi români au încercat să jefuiască un cuplu de bătrâni, cu două insigne false de polițiști
Doi români au încercat să jefuiască un cuplu de bătrâni, cu două insigne false de polițiști

Un român a fost arestat după ce și-a maltratat soția. Din câte se pare, episoadele durau de mulți ani

Scene de teroare au avut loc în inima orașului Naro, unde un bărbat de naționalitate română a fost arestat în flagrant delict, acuzat de maltratare și bătăi repetate aplicate partenerei sale.

Evenimentele care au condus la arestarea acestuia s-au derulat pe parcursul mai multor luni, timp în care femeia a fost supusă unor abuzuri fizice și psihologice de o gravitate extremă. Un simplu cetățean, care a observat semnele clare de violență pe chipul femeii, a decis să acționeze, anunțând carabinierii de la secția locală. Acesta a fost punctul de cotitură care a dus la arestarea agresorului.

Femeia a trăit într-un adevărat infern domestic, marcat de frica permanentă pentru viața ei. Agresorul se întorcea acasă deseori sub influența alcoolului. Atmosfera de teroare și insecuritate în care trăia femeia devenise insuportabilă, iar abuzurile erau din ce în ce mai frecvente.

Românul avea un cuțit la el și a încercat să intimideze carabinierii

 

În ziua arestării, bărbatul nu a dat niciun semn de remușcare, refuzând să se predea chiar și în fața forțelor de ordine. Mai mult, încerca cu disperare să pătrundă în locuința partenerei sale, moment în care a fost blocat de carabinieri. În timpul percheziției, autoritățile au descoperit asupra sa o armă albă: o lamă de 17 centimetri, cu care ar fi putut provoca răni grave. Astfel, acesta a fost încătușat și, după îndeplinirea formalităților legale, a fost transferat la închisoare.

Pentru victimă a fost activat imediat protocolul „cod roșu”, un set de măsuri speciale menit să ofere protecție imediată femeilor victime ale violenței domestice, persecuției sau maltratării. Acest protocol include atât asistență psihologică, cât și juridică, pentru a asigura siguranța și recuperarea victimei după traumele suferite.

Unul dintre aspectele cele mai tulburătoare ale acestui caz este reprezentat de amenințările pe care bărbatul le adresa în mod constant femeii. În repetate rânduri, acesta îi spunea: „O să te fac să ajungi ca Maria Rus și Delia Zărnescu”. Aceste fraze pline de cruzime făceau trimitere la două crime care au șocat orașul Naro la începutul anului 2023, când două femei fără adăpost au fost ucise în mod brutal. Maria Rus a fost înjunghiată, iar Delia Zărnescu a fost arsă de vie în propria casă. Cele două victime, de naționalitate română, locuiau în Naro de ani de zile și erau bine cunoscute în comunitate. Uciderea lor a declanșat o undă de șoc în întreaga provincie Agrigento, iar procesul agresorului, Omar Nedelvoc, este programat pentru data de 26 septembrie.

Cazul recent de la Naro nu este unul izolat. Din păcate, violența împotriva femeilor este un fenomen în creștere în provincia Agrigento, iar statistici recente arată o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de maltratare, agresiune fizică și sexuală. În urmă cu doar o săptămână, carabinierii au intervenit într-un alt incident, în orașul Templii. Acolo, un bărbat de 33 de ani a fost arestat pentru tentativă de violență sexuală asupra unei tinere de 26 de ani. Reacția rapidă a forțelor de ordine a prevenit o tragedie, iar victima a reușit să scape din apartamentul unde agresorul încercase să o abuzeze și să ceară ajutor familiei sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel