Român arestat în Italia în timp ce călătorea spre România. Poliția îl căuta de 16 ani

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Român arestat în Italia în timp ce călătorea spre România. Poliția îl căuta de 16 ani/ Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Român arestat în Italia în timp ce călătorea spre România. Poliția îl căuta de 16 ani/ Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Un cetățean român în vârstă de 50 de ani a fost arestat în Italia, în apropierea punctului de trecere a frontierei Fernetti, în zona Trieste, în timp ce călătorea cu un autocar spre România. 

Incidentul a avut loc recent, când autoritățile italiene au descoperit că bărbatul era căutat în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul din Benevento. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare pentru implicarea sa într-o infracțiune gravă de tâlhărie și evadare.

Potrivit informațiilor publicate de cotidianul Il Gazzettino, faptele pentru care bărbatul a fost condamnat au avut loc în anul 2008, în provincia Benevento din regiunea Campania. Împreună cu doi complici, acesta a furat un autoturism, amenințându-l pe proprietar cu o armă de foc pentru a-și asigura fuga.

În urma acestui incident, bărbatul a fost arestat și plasat în arest la domiciliu, însă a reușit să evadeze înainte de finalizarea proceselor sale, devenind astfel un fugar căutat de autoritățile italiene.

 

Operațiune de succes: Românul a fost arestat la punctul de trecere a frontierei Fernetti

 

Arestarea sa a fost posibilă datorită verificărilor riguroase efectuate de carabinieri la frontiera italiană. În momentul în care autocarul a fost oprit pentru control, bărbatul a dat dovadă de nervozitate, ceea ce a stârnit suspiciuni în rândul ofițerilor de poliție.

Aceștia au efectuat verificări suplimentare, iar prin identificarea sa au confirmat existența mandatului de arestare. Astfel, conaționalul nostru a fost încătușat și dus la secția de poliție din Trieste, unde va rămâne până la transferul său în penitenciar.

Arestarea acestui român este un exemplu de cooperare între autoritățile italiene și cele române. Această colaborare devine tot mai relevantă în contextul creșterii numărului de infracțiuni comise de grupuri organizate, iar astfel de intervenții sunt esențiale pentru menținerea siguranței publice.

 

Românul arestat va fi închis în penitenciarul din Trieste

 

În momentul de față, românul arestat urmează să își ispășească pedeapsa în penitenciarul din Trieste, unde va fi supus tuturor procedurilor legale necesare.

De asemenea, cazul său a stârnit un interes semnificativ în rândul presei locale și internaționale.

Această situație ridică, de asemenea, întrebări cu privire la măsurile de securitate și la eficiența sistemului judiciar în Italia, dar și la modul în care infractorii reușesc să evadeze din justiție. Este important ca autoritățile să continue să îmbunătățească metodele de monitorizare și control pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel