Român din Anglia, dezamăgit de creșterea prețurilor: "De 100 de lire nu mai iei nimic". Ce i-au transmis conaționalii

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un român aflat în Marea Britanie spune că prețurile au crescut foarte mult și că salariile nu au ținut pasul, astfel că nivelul de trai a scăzut considerabil. 

Acesta zice de asemenea că pe lângă toate aceste costuri crescute trebuie ținut cont și de facturi și taxele destul de ridicate din această țară. 

"Au crescut prețurile la mâncare mult rău de tot. Față de acum mulți ani de zile, în comparație cu salariile, era ok. Acum te duci cu 100 de lire să îți cumperi ceva de mâncare și nu înțelegi nimic din ei. Adică nu cumperi foarte multe chestii, mai ales dacă ai și un copil. E complicată situația aici pentru că prețurile au crescut foarte mult și cresc în continuare, nu se opresc, iar veniturile, salariile n-au crescut atât de mult în comparație cu prețurile așa că o să avem foarte multe provocări. Vouă cum vi se pare? Mie așa mi se pare, sincer, că au crescut foarte mult prețurile. Pe lângă toate astea mai ai și facturile, sunt și taxe foarte mari, provocatoare rău de tot," a povestit acesta. 

Reacțiile românilor

 

Mulți i-au dat dreptate și au confirmat că prețurile au explodat, însă alții i-au spus să vină în România dacă viața i se pare prea scumpă în Anglia.

Iată câteva dintre reacțiile la mesajul românului:

„Acum, cu 100£ abia reușesc să cumpăr apă și legume pentru o săptămână pentru 4 persoane. Când încep să iau carne, mezeluri, lactate și ouă... deja 300£ zboară rapid. Repet, pentru 4 persoane pe săptămână,” a spus un urmăritor.

„Minim 300 de lire pentru 2 persoane... fără exagerare. Strictul necesar,” a adăugat altcineva.

„Nu mai merită. Acum 1-2 ani cumpărai tot ce voiai pe săptămână cu 150£ pentru 4 persoane. Acum e multă muncă, taxe mari, chirie, utilități, asigurare, combustibil și întreținerea mașinii,” a mai spus un alt comentator.

„Corect, așa este! S-au scumpit și nu înțelegi nimic din banii pe care îi primești! Față de acum 5-6 ani, e enorm de mult!” a comentat un alt urmăritor.

„Cu fetița mă răcoresc rapid de 100 de lire pe niște prostioare, ca să nu mai zic de mâncare. Totul s-a scumpit peste tot,” a completat altcineva.

„Numai să vă plângeți știți! Acum 3 ani minimul era 9.50, acum e 11.44. Carnea de pui era 1.79, acum e 2.09. E mult mai ieftin decât în România,” a subliniat un utilizator.

„Ai fost tu în România? Prețurile sunt cu 30% mai mari ca în UK,” a replicat un alt urmăritor.

„În Italia e și mai rău, aproape s-a dublat totul!” a spus un alt comentator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel