Europa a devenit o destinație din ce în ce mai căutată, cu nenumărate orașe mari care sunt mai periculoase decât par. Indiferent dacă decideți să călătoriți sau să vă mutați definitiv într-o altă țară, doriți să alegeți orașe care sunt sigure atât din punct de vedere al criminalilor, al hoților cât și din punct de vedere al dezastrelor naturale.
Peste un milion de români sunt stabiliți în Aglia
Conform celor mai recente date, în Anglia locuiesc cel puțin un milion de români, fiind vorba doar despre cei recenzați oficial. Românii formează cea mai mai mare minoritate din această ţară. Autorităţile de la Londra nu i-au socotit, însă, şi pe cei cu dublă cetăţenie, care nu au fost nevoiţi să se înscrie în sistem.
Cu toate acestea, nu mulți dintre ei sunt mulțumiți de siguranța țării. Un român plecat în străinătate a postat pe o pagina de Facebook destinată românilor din UK, un top în care unele dintre cele mai periculoase orașe din Europe sunt chiar din Marea Britanie. De asemenea, bărbatul a subliniat faptul că lucrurile stau mult mai prost decât în România, aceasta fiind clasată în top 30 cele mai sigure țări, mult mai sus decât Anglia.
Român din Anglia: Marea Britanie, mult mai periculoasă decât România
„Acum să recunoaștem. O fi Marea Britanie mai bogată și mai plină de oportunități decât România, dar e mult mai periculoasă decât România. Sunt zone în care e musai să mai privești înapoi peste umăr din când în când, în special după lăsarea întunericului. N-o spun eu, o spun specialiștii.
De pildă, 3 dintre cele mai periculoase 5 orașe din Europa, sunt din Marea Britanie. Anume:
1. Bradford
2. Coventry
3. Birmingham.
La polul opus, în topul celor mai sigure 20 orașe din Europa, Marea Britanie nu prinde nici un loc. "Nothing!". România în schimb, se poate lăuda cu Oradea, Cluj Napoca și Timișoara, la competiție cu orașe din Elveția, Austria, Norvegia și Finlanda.
În ansamblu, din 142 de țări măsurate, România ocupă locul 26 la capitolul siguranță, imediat după Finlanda, Singapore și Olanda. În schimb, Marea Britanie e hăt, tocmai pe locul 75, între Zambia și Myanmar. Surpinzător nu-i așa?”
Bărbatul a atașat postării și link-ul unui site în care oamenii pot să aleagă orașe și țări în care să vadă nivelul de trai sau rata criminalității.
Cele mai sigure orașe din România
Oradea, România
Dacă doriți să vă îndreptați spre Europa de Est, Oradea, România este unul dintre cele mai sigure locuri în care puteți merge.
Există expoziții impresionante de artă și arhitectură, iar evenimentele culturale au loc pe tot parcursul anului. Diverse excursii vă vor duce în alte părți ale României, cum ar fi Castelul Corvinilor.
Vă este ușor să vă relaxați și să vă bucurați de priveliști fără teama că se vor comite infracțiuni împotriva dumneavoastră.
Sibiu, România
Probabil că nu ați auzit de acest oraș, mai ales dacă locuiți în afara UE, dar merită să-l vizitați. Sibiul este un sat pitoresc situat la nord-vest de București, iar rata criminalității este extrem de scăzută. De fapt, acest oraș este considerat de Forbes unul dintre cele mai idilice opt locuri de trăit din întreaga Europă.
Dar de ce ar trebui să vizitezi Sibiul? Acest orășel a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii în 2007 și este considerat unul dintre cele mai bune orașe din Europa în ceea ce privește calitatea vieții. Orașul urmează o politică strictă de combatere a încălzirii globale și abundă în zone verzi. În plus, aici nu veți fi deranjați de agitația marilor metropole, ci veți putea trăi în strânsă legătură cu natura.
Care este cel mai sigur oraș din Europa în care să trăiești?
Conform Indexului Orașelor Sigure 2021, publicat de The Economist, Copenhaga este orașul numărul unu nu numai în Europa, ci și în întreaga lume în ceea ce privește siguranța, transmite JTG Travel. În ceea ce privește securitatea personală, Copenhaga ocupă locul 86,4, fiind pe primul loc în lume. În general, Copenhaga este unul dintre cele mai sigure orașe în care se poate trăi în Europa.
Care este cea mai sigură țară europeană?
Islanda este cea mai sigură țară din Europa. Acest lucru se datorează, în principal, populației sale foarte limitate și onestității generale a cetățenilor săi. La fel ca la Oslo, în 2019 nu s-a înregistrat niciun deces de pietoni în capitala Reykjavík, ceea ce dovedește cum țara are un punctaj ridicat și în ceea ce privește siguranța în trafic.
Ce țară din Europa are cea mai mică rată a criminalității?
Potrivit Eurostat, Albania este țara cu cea mai scăzută rată a criminalității din Europa. Între 2017 și 2019, de fapt, poliția a înregistrat doar 4,8 infracțiuni la 100.0090 de locuitori. Totuși, aceste date se referă doar la infracțiunile înregistrate de autoritățile locale și nu iau în considerare toate infracțiunile care nu au fost raportate la poliție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News