Român din Italia, implicat într-o rețea de furt de cupru. Pradă de peste 200.000 de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român în vârstă de 48 de ani a fost arestat în Italia, fiind implicat într-o rețea de furt de cupru. Pradă de peste 200.000 de euro.

Trei persoane au fost arestate la cererea Judecătoriei din Pordenone, fiind considerate responsabile pentru furturi de cupru de la diverse firme. Cei trei suspecți, toți rezidenți în Marca, au fost reținuți recent: B.A., un albanez de 54 de ani din provincia Treviso, M.D., un român de 48 de ani din Treviso, și B.D., un albanez de 44 de ani din Godega di Sant’Urbano.

Investigația, sub coordonarea procurorului adjunct Marco Faion din Pordenone, a început după ce grupul a sustras aproximativ 5.000 de contoare de apă din alamă de la Sologas srl din Polcenigo, între 10 și 11 aprilie, cântărind 5.000 kg și valorând aproximativ 50.000 de euro.

După comiterea furtului, suspecții s-au dus în Bus dei salt pentru a îndepărta plasticul de pe contoare. Datorită cercetărilor la fața locului, carabinierii au identificat vehiculele folosite: o furgonetă Volkswagen Crafter și un Volkswagen Polo. Ancheta a dezvăluit modul de operare al bandei: aceștia localizau spații părăsite, acționau noaptea, și intrau prin efracție, sustrăgând cabluri, bobine și alte materiale din cupru, provocând daune semnificative.

Furau tot ce le cădea în mâini

 

În mai 2024, banda a realizat un alt furt, sustrăgând bobine de cupru de la Greening Italy Ewd srl din San Giorgio di Nogaro, în valoare de 16.500 euro. Între sfârșitul lunii mai și iunie, M.D. și B.D. au dat din nou lovituri nocturne: între 27 și 29 mai, au furat prelungitoate electrice din cupru și cabluri de alimentare industriale de la Cimolai spa, în valoare de aproximativ 40.000 euro.

În noaptea de 2-3 iunie 2024, au sustras cabluri electrice din cupru din magazia Chemia Sviluppo 1 s.r.l., valorând aproximativ 30.000 euro. Între 12 și 13 iunie, din depozitul Falcomer srl din San Giorgio di Nogaro, au furat cabluri electrice din cupru în valoare de 30.000 euro.

În noaptea de 24-25 iunie, cei doi hoți au mers la fostul restaurant "Napoleone" din Castions di Strada (UD) și au început să fure jgheaburile de cupru, dar au fost prinși în flagrant în noaptea de 26 iunie, după ce au furat 460 kg de cupru. La Morsano al Tagliamento, furgoneta lor a fost oprită de carabinieri, materialul furat a fost confiscat, iar cei doi au fost arestați și duși la penitenciarele din Treviso și Pordenone.

Valoarea bunurilor furate depășește 200.000 de euro, însă pagubele provocate sunt mult mai mari, potrivit publicației TrevisoToday.

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel