Român din Italia, prins cu acte false. Bărbatul fugea de poliție

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursa foto: fagbladetboligen.dk
Sursa foto: fagbladetboligen.dk

Un bărbat de origine română a fost prins folosind o carte de identitate și un permis de conducere falsificate. 

În după-amiaza zilei de 8 august, o patrulă a unității de intervenție în caz de urgență a poliției locale din Biella a oprit un vehicul cu plăcuță de înmatriculare franceză pe via Gersen, în timpul unei patrulări de rutină. Șoferul, un bărbat de origine română, a prezentat polițiștilor o carte de identitate și un permis de conducere românesc. Deși documentele păreau autentice, agenții au avut suspiciuni și au decis să efectueze verificări suplimentare.

Românul avea antecedente penale 

 

Verificările aprofundate, inclusiv consultarea bazelor de date relevante, au scos la iveală faptul că documentele prezentate erau false. Numărul licenței nu corespundea cu identitatea subiectului, ceea ce a confirmat suspiciunile polițiștilor. În consecință, șoferul a fost condus la comandamentul poliției pentru investigații suplimentare.

La comandament, grație analizelor fotodactiloscopice și colaborării cu Poliția, a fost descoperită adevărata identitate a bărbatului. Acesta era deja cunoscut autorităților și era căutat de Carabinierii din Albenga pentru diverse proceduri legale înregistrate la Parchetul din Torino. Bărbatul avea antecedente penale, ceea ce a complicat și mai mult situația sa.

Citește și: Un român din Marea Britanie, care a pretins în mod fals că a fost urmărit de extremiști în timpul revoltelor, a fost condamnat la închisoare

În urma descoperirilor, autoritățile, în acord cu Parchetul, au decis arestarea bărbatului pentru deținerea de documente false. Acesta a fost însoțit la domiciliul său, unde a fost plasat în arest la domiciliu, rămânând la dispoziția autorităților judiciare pentru investigații ulterioare. 

Un incident similar a avut loc luna trecută în Italia. Mai mulți muncitori moldoveni din Italia au denunțați pentru fraudă fiscală după ce au declarat fals că sunt cetățeni români. Bărbații încercau să beneficieze de avantaje fiscale destinate exclusiv cetățenilor UE.

Vezi și: Doi ucraineni, prinși de poliție în Germania cu acte de identitate românești false

În timpul verificărilor efectuate de carabinieri, au fost descoperite numeroase nereguli. Un muncitor moldovean a fost arestat pentru deținerea unei cărți de identitate românești false, iar alți nouă muncitori moldoveni au fost eliberați sub cauțiune din cauza șederii ilegale în Italia. Toți cei zece muncitori au fost denunțați pentru fraudă fiscală, după ce au declarat fals că sunt cetățeni români pentru a obține avantaje fiscale destinate exclusiv cetățenilor UE.

Inspectorii de muncă au constatat și deficiențe grave în echipamentele de protecție și prevenire a accidentelor în cadrul firmei. Ca urmare, patronul companiei a fost amendat cu suma de 9.110 de euro.

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel