Român din Spania, implicat într-o escrocherie cu criptomonede: el și doi spanioli au încasat 50.000 de euro de la o victimă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Român din Spania, implicat într-o escrocherie cu criptomonede, el și doi spanioli au încasat 50.000 de euro de la o victimă. Sursa foto: freepik.com
Român din Spania, implicat într-o escrocherie cu criptomonede, el și doi spanioli au încasat 50.000 de euro de la o victimă. Sursa foto: freepik.com

Toi bărbați, un român și doi spanioli, au fost acuzați pentru estorcarea a 50.000 de euro de la un locuitor din Molina de Segura, căruia i-au oferit investiții false în criptomonede. 

Victima a fost păcălită să facă mai multe plăți prin Bizum (soluție de plată mobilă la care au aderat aproape toate băncile din Spania) și transferuri bancare urmând instrucțiunile inculpaților.

În momentul în care victima și-a dat seama de înșelăciune, a sesizat cazul la Poliția Națională, ceea ce a condus la o anchetă, care a rezultat în identificarea și acuzarea a trei bărbați, dintre care un român și doi spanioli, pentru o presupusă infracțiune de înșelăciune, relatează tv.es

În cadrul anchetei, s-a descoperit că unul dintre destinatarii fondurilor transferate de victimă a fost și el victima unei înșelătorii similare.

 

Victima a depus diverse sume prin Bizum și transfer bancar, urmând instrucțiunile escrocilor

 

Din anchetă reiese că presupușii escroci i-au oferit victimei să investească în criptomonede cu procente mari de profitabilitate într-un timp scurt, oferind link-uri către pagini de internet și aplicații în care datele lor personale se refereau la mari beneficii pentru investițiile realizate în criptomonede.

Pentru a încasa veniturile, victima a fost nevoită să depună diverse sume prin Bizum și transfer bancar, urmând instrucțiunile date de cei trei bărbați. Odată ce și-a dat seama de înșelăciune, victima a depus o plângere la Poliția Națională, care a dus la demararea unei anchete de către agenți, ceea ce a dus la identificarea a doi bărbați pentru o presupusă infracțiune de înșelăciune, unul de origine română și unul de naționalitate spaniola.

Sediul Superior de Poliție din Regiunea Murcia a emis o serie de recomandări pentru cei interesați să investească în criptomonede, astfel încât să poată discerne dacă se pot confrunta cu o înșelătorie.

Dacă în cele din urmă sunteți înșelat într-o investiție în criptomonede, Poliția Națională vă îndeamnă să colectați toată documentația semnată, tranzacțiile efectuate, cheile și parolele, e-mailurile și orice contact făcut cu presupusul escroc, și să depuneți o cerere la o secție de poliție.

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel