Român în stare critică după ce a căzut de la etajul unui bloc în Italia. Medicii luptă să-i salveze viața

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Român în stare critică după ce a căzut de la etajul unui bloc în Italia. Medicii luptă să-i salveze viața
Român în stare critică după ce a căzut de la etajul unui bloc în Italia. Medicii luptă să-i salveze viața

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 54 de ani, a căzut de la balconul apartamentului său, situat la primul etaj al unui bloc din regiunea italiană Campania. Medicii se luptă să-l salveze.

Un incident tragic a avut loc în localitatea Santa Maria a Vico, din regiunea italiană Campania. Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 54 de ani, a căzut de la balconul apartamentului său, situat la primul etaj al unui bloc de locuințe de pe strada Panoramica. Conform martorilor, bărbatul se afla într-o stare avansată de ebrietate în momentul producerii accidentului.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 10:00 dimineața, când vecinii au fost alertați de zgomotul puternic produs de cădere. Câțiva locatari au coborât imediat în curtea blocului, unde l-au găsit pe bărbat întins pe sol, inconștient. Sperând la o minune, aceștia au apelat serviciile de urgență, iar în scurt timp, la fața locului au sosit echipaje medicale și poliția locală, conform presei străine.

 

Starea de sănătate a românului este extrem de gravă

 

Potrivit primelor informații furnizate de publicația locală ÈCaserta, starea de sănătate a bărbatului este extrem de gravă. Acesta a suferit un traumatism cranian sever, precum și multiple leziuni interne care îi pun viața în pericol. Medicii au făcut eforturi deosebite pentru a-l stabiliza înainte de a-l transporta la spitalul local din Caserta, unde a fost internat de urgență la secția de terapie intensivă.

Conform declarațiilor medicilor, pacientul a fost supus unei serii de investigații și intervenții chirurgicale, însă pronosticul rămâne rezervat. Deși echipa medicală încearcă să facă tot posibilul pentru a-i salva viața, starea bărbatului este critică.

"Traumatismul cranian sever, combinat cu alte complicații, face ca recuperarea să fie incertă," a declarat unul dintre medicii care îl tratează.

Autoritățile italiene au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului. Deși în primă fază nu s-a luat în calcul o acțiune violentă sau o tentativă de suicid, anchetatorii nu exclud nicio ipoteză până la finalizarea investigațiilor.

Primele date indică faptul că alcoolul a jucat un rol major în acest accident. Potrivit martorilor, bărbatul ar fi consumat alcool încă din seara precedentă și s-ar fi aflat într-o stare avansată de ebrietate în momentul căderii.

 

Bărbatul consuma des băuturi alcoolice

 

Vecinii și cunoștințele bărbatului au declarat că acesta era cunoscut în cartier pentru obiceiul său de a consuma frecvent băuturi alcoolice, dar nimeni nu și-ar fi imaginat că se va ajunge la un astfel de incident tragic.

"Îl vedeam adesea la barul din colț, dar părea un om liniștit. Nu ne-am fi gândit că s-ar putea întâmpla așa ceva," a spus unul dintre vecini.

Comunitatea românească din zonă a fost profund afectată de această veste. Prieteni și membri ai familiei au început să se adune în fața spitalului, în așteptarea unor vești despre starea conaționalului lor. De asemenea, consulatul României din Italia a fost informat despre situație și urmărește îndeaproape evoluția cazului.

Accidentele cauzate de consumul excesiv de alcool sunt o problemă majoră în multe țări, inclusiv în Italia. Autoritățile continuă să atragă atenția asupra pericolelor asociate consumului de alcool, mai ales în rândul persoanelor care locuiesc singure și care pot fi mai vulnerabile în fața unor astfel de situații.

În timp ce medicii depun toate eforturile pentru a-i salva viața bărbatului, ancheta continuă, urmând să aducă mai multă lumină asupra circumstanțelor care au dus la această tragedie.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel