Intrarea și ieșirea din Germania sunt de obicei lipsite de probleme. Spațiul Schengen facilitează intrarea și ieșirea din țară, fără probleme, aspect știut și de mulți dintre cei care au probleme cu legea. Doar că reintroducerea controalelor la graniță i-a luat prin surprindere pe unii dintre cei certați cu legea.
Poliția federală a verificat marți (1 octombrie 2024) un român de 32 de ani care intra în țară din Olanda pe A57, în dreptul orașului Goch. O interogare a datelor personale ale călătorului din baza de date a poliției a arătat că acesta era căutat de parchetul din Essen și de parchetul din Darmstadt cu două mandate de arestare pentru furt.
Presa din Germania notează că în momentul în care a fost condamnat de Judecătoria Darmstadt, a trebuit să plătească o amendă de 450 de euro sau să execute o pedeapsă de 30 de zile de închisoare.
În cazul infracțiunii din Essen, el a fost condamnat la opt luni de închisoare de către instanţa de judecată Gelsenkirchen.
Prins cu "mâța-n sac" și surprins de controalele de la graniță, bărbatul a fost arestat la fața locului și dus la secția de poliție federală Kleve pentru proceduri ulterioare. Poliția federală l-a predat apoi la Centrul de Corecție din Kleve pentru a-și începe sentința.
De ce a reintrodus Germania controlul la granițele Schengen?
La ordinul ministrului federal de interne Nancy Faeser, poliția federală efectuează controale temporare la frontieră la toate granițele interne terestre Schengen din 16 septembrie 2024. Măsurile includ nu numai linia de frontieră, ci și posibilitatea de a opri și legitima persoanele suspecte care au intrat în țară și se află la o distanță de 30 de kilometri față de frontieră. Adică odată intrat în țară nu ești sigur că nu ești oprit pentru un control care ar fi trebuit să aibă loc în momentul trecerii graniței.
Poliția Federală procedează pe baza cunoștințelor actuale despre situație și a experienței poliției de frontieră. Perchezițiile la frontierele interne se efectuează de polițiști atât în uniformă cât și îmbăcați în civil.
În special, ar trebui detectate mișcările infractorilor care lovesc și fug peste granițe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News