Român, prins în timp ce fura bani cu un ”bețișor” din cutia milei a unei biserici din Austria. O localnică a fugit după el și l-a fotografiat

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
hot care fura bani din cutia milei
hot care fura bani din cutia milei

Un român din Austria cu antecedente penale a fost urmărit și fotografiat de o localnică care l-a surprins cum încerca să fure bani dintr-o biserică. 

Un român a fost arestat după ce a încercat să fure bani dintr-o biserică din orașul Bad Hofgastein. Incidentul a avut loc pe 28 septembrie, în timpul zilei, când bărbatul a încercat să sutragă bani din cutia milei, folosind un bețișor.

Acțiunile suspecte ale făptuitorului au fost observate de o localnică atentă, care a intervenit. În momentul în care a fost confruntat, bărbatul a încercat să fugă, dar femeia nu a ezitat să-l urmărească și a reușit să-i facă o fotografie. Această dovadă a fost esențială pentru identificarea ulterioară a suspectului.

După ce poliția a fost informată, s-au demarat căutări imediate, însă făptuitorul a reușit inițial să scape. Grație eforturilor intensive ale autorităților și a fotografiei realizate de martor, ofițerii au reușit să-l identifice pe suspect, un român în vârstă de 55 de ani, care era deja căutat din cauza unui ordin de arestare existent în temeiul legii imigrării. Bărbatul a fost arestat pe 30 septembrie la Klagenfurt, în urma colaborării între poliția locală și autoritățile competente.

După reținere, a fost denunțat la procurorul din Salzburg, unde va trebui să răspundă pentru tentativă de furt.

Citește și: Un român din Italia a fost prins în timp ce fura bani cu magnetul din cutia milei a unei biserici

Nu este prima oară când un român din Austria fură dintr-o biserică, Anul acesta, trei români au fost implicați într-un incident similar în Vinerea Mare a catolicilor, când au spart cutia milei dintr-o biserică din Retzbach. Hoții au observat prezența crescută a credincioșilor în acea perioadă, ceea ce a dus la o acumulare mai mare de donații.

Însă, acțiunile lor au fost observate de un credincios care a alertat autoritățile. Poliția a reușit să-i prindă rapid, găsind asupra lor cutia milei și instrumentele folosite pentru a o sparge. Aceștia s-au ales cu dosar penal pentru organizare în bandă în vederea comiterii de infracțiuni.

Cei trei au fost acuzați de organizare în bandă în vederea comiterii de infracțiuni, având astfel un dosar penal deschis împotriva lor.

Vezi și: Un român și o italiancă, prinși de carabinieri că furau din cutia milei. Cei doi au dat "lovitura" la mai multe biserici

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel