Român ucis în Anglia, după ce a încercat să împiedice furtul mașinii sale. Claudiu s-a agățat cu disperare de ușa dubei plină cu colete

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Claudiu Carol Kondor lucra ca șofer pentru Amazon (Foto: The Sun)
Claudiu Carol Kondor lucra ca șofer pentru Amazon (Foto: The Sun)

Tragedie în comunitatea românească din West Yorkshire. Un șofer român și-a pierdut viața, după ce i-a fost furat vehiculul. 

O tragedie greu de imaginat a zguduit comunitatea românească din West Yorkshire, după ce un bărbat din Leeds, angajat al companiei Amazon, a decedat marți, 20 august, în urma unui incident violent.

Claudiu Carol Kondor, un român care muncea din greu pentru a-și întreține familia, și-a pierdut viața încercând să împiedice furtul dubei sale.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18:45, când Claudiu tocmai livrase un colet și se întorcea spre vehiculul său, o dubă plină cu pachete, lăsată cu cheile în contact, pe marginea străzii. În acel moment, un tânăr de 24 de ani s-a urcat la volanul vehiculului. Claudiu a reacționat imediat, fugind spre mașină pentru a opri furtul.

El a reușit să se prindă de portieră, însă hoțul a demarat brusc, târându-l pe Claudiu pe o distanță de aproape un kilometru. În timpul acestei curse disperate, bărbatul a fost izbit de mai multe vehicule parcate pe marginea drumului.

Claudiu a fost găsit ulterior de un trecător, într-o baltă de sânge, întins pe asfalt. Acesta a alertat de urgență serviciile medicale, însă, din păcate, bărbatul nu a mai putut fi salvat, scrie publicația The Sun

Moartea lui Claudiu Carol Kondor a lovit cu putere familia îndurerată și întreaga comunitate românească din West Yorkshire. Pe rețelele sociale, cunoscuții săi și-au exprimat regretul și șocul, unul dintre ei scriind: "Bietul om muncea cinstit pentru soția și copiii lui. Odihnească-se în pace."

Compania subcontractoare pentru care lucra Claudiu a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia acestuia să acopere costurile înmormântării și alte cheltuieli asociate.

Autorul acestei tragedii, tânărul de 24 de ani, a fost prins de poliție la aproximativ 5 kilometri de locul incidentului.

 

Poliția britanică a arestat un alt bărbat, complice cu tânărul de 24 de ani

 

Potrivit sursei citate, un al doilea bărbat a fost arestat în acest caz. Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Leeds, a fost arestat aseară sub suspiciunea de crimă și rămâne în custodie, în timp ce detectivii de la West Yorkshire Police Homicide and Major Enquiry Team continuă să facă progrese importante în această anchetă. 

Poliția din West Yorkshire a confirmat, de asemenea, că o femeie a fost arestată sub suspiciunea de asistare a unui infractor.

Kondor, 42 de ani, din Sheffield, a fost declarat mort la locul faptei în Heights Drive, Wortley, marți seara, după ce furgoneta sa Ford Transit Cargo argintie a fost furată în Alliance Street în timp ce făcea o livrare. Românul a găsit un bărbat la volanul dubei sale în timp ce se întorcea de la livrarea unui colet.

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată momentul îngrozitor în care hoțul a izbit intenționat dubița de mașinile parcate, în încercarea de a scăpa de românul agățat.

Claudiu, care era logodit cu partenera sa de lungă durată, a fost aruncat instantaneu din vehicul.

Camerele de supraveghere arată cum furgoneta dispare cu viteză mare, înainte ca o mașină care circula în direcția opusă să oprească pentru a-l ajuta pe șoferul care era pe moarte.

 

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel