Potrivit sursei citate, bărbatul, care revenise în ţară din Danemarca, a fost încarcerat.
"În data de 8 aprilie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au pus în executare mandatul european de arestare emis de Tribunalul Constanţa în ziua de 10 ianuarie a.c.pe numele unui bărbat de 54 de ani din Cislău. Bărbatul era urmărit la nivel internaţional pentru proxenetism şi trafic de persoane. Poliţiştii l-au preluat pe urmărit de pe aeroport, la revenirea din Danemarca şi l-au încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa", se arată într-un comunicat de presă al IJP Buzău, citat e Agerpres.
Un alt român din Danemarca a avut parte însă de o altă întâmplare, de data aceasta mai norocoasă: Poliția Națională din Danemarca a acordat unui cereștor român 20.000 de coroane (13.298 euro), drept despăgubire pentru că agenții i-au interzis, în mod nejustificat, să rămână în orașul Copenhaga pentru o perioadă mai lungă.
Danemarca. Cerșetor român, despăgubit cu peste 13.000 de euro, după ce poliția i-a interzis să rămână în Copenhaga
Anunțul a fost făcut de avocatul românului, Asser Lyngs Gregersen. Cerșetorul român, care are peste 60 de ani, trăiește din adunarea sticlelor și din vânzarea de reviste în Copenhaga.
Interdicția de a sta în zonă a fost emisă în 2018, după ce ofițerii l-au acuzat pe român că a înființat o tabără ilegală. Dar în 2019, instanța orașului l-a achitat și, în același timp, s-a decis că interdicția de a locui în zonă este nejustificată.
Scuzele publice, sub forma indemnizației, se datorează faptului că poliția a încălcat dreptului bărbatului de 64 de ani de a se deplasa acolo unde și-a dorit, scrie tv2lorry.dk.
Avocatul Asser Lyngs Gregersen afirmă că a cerut și despăgubiri pentru câștigurile zilnice pierdute de român. În fiecare zi, românul estima că a pierdut circa 200 de coroane. Această solicitare nu a fost însă satisfăcută de Poliția Națională.
Decizia privind despăgubirea românului cu 20.000 de coroane este similară cu alte cazuri. De exemplu, un danez fără adăpost cu ani în urmă a primit și el o astfel de despăgubire.
Și el primise, la acea vreme, o interdicție nejustificată de ședere în zonă, după ce poliția a susținut că acesta și-a făcut o tabără în mijlocul orașului Copenhaga, în arcada de la Regensen College. Instanța orașului l-a achitat și astfel ordinul poliției a fost, de asemenea, nejustificat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News