Un român rezident în Italia a fost amendat în luna februarie a acestui an pentru că a fost prins la volanul unui autoturism înmatriculat în România. Pe lângă plata amenzii, a fost sechestrată și mașina pe care abia în luna august a reușit să o recupereze, cu ajutorul unui avocat.
Cazul a intrat în atenția presei din Italia, după ce s-a aflat că bărbatul era rezident în Italia doar pentru a-și trata băiețelul bolnav de leucemie.
Lovitură după lovitură pentru familia de români
"Românul a luat mașina soției sale pentru a cumpăra medicamente pentru fiul său. Dar acea scurtă călătorie s-a transformat într-un coșmar după un control al poliției locale: mai întâi a fost aplicată o amendă de aproape 500 de euro, iar apoi a fost confiscată mașina cu care bărbatul sosise din România împreună cu soția și băiatul de 7 ani, care suferă de leucemie, la una dintre vizitele periodice la spital.
Cu toate acestea, nici măcar boala gravă a fiului său nu a stârnit compasiunea unui polițist, care a fost inflexibil în aplicarea unei reguli aproape necunoscute din codul rutier", scriu jurnaliștii italieni de la publicația La Provincia Pavese.
Românii au călătorit aproape două mii de kilometri din Garleni, un orășel din România, într-un Fiat Stilo din 2005. Cuplul și copilul lor au ajuns la Pavia pentru un control la San Matteo, unde copilul era tratat de ceva timp.
"În dimineața zilei de 23 februarie, tatăl a luat mașina, înregistrată pe numele soției sale, pentru a merge la farmacie, în timp ce fiul și mama sa se aflau la San Matteo. Dar în viale Libertà a fost oprit de o patrulă a poliției locale care probabil a observat numărul de înmatriculare străin. În urma examinării permisului de conducere și a documentelor de înmatriculare, s-a constatat că bărbatul locuia în Linarolo, unde se mutase cu ani în urmă pentru că fiul său era tratat la spital, în timp ce mașina - deținută de soția sa - era înmatriculată în România.
În acest moment, agentul de circulație l-a acuzat pe bărbat de încălcarea articolului 93 1 bis și 7 bis din Codul Rutier, care prevede o amendă consistentă și confiscarea vehiculului dacă un rezident în Italia pentru mai mult de 60 de zile este găsit conducând un vehicul înmatriculat în străinătate", se mai arată în articolul citat.
Părinții și copilul au fost nevoiți să se întoarcă în țară cu avionul. Doar 6 luni mai târziu, în august, au reușit să recupereze mașina din Italia, cu ajutorul unui avocat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News