Româncă, acuzată că a înșelat statul italian cu 4.000 de euro. Avocatul a demonstrat că e nevinovată

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Foto: ILUTRATIV
Foto: ILUTRATIV

O româncă acuzată că a înșelat statul italian cu 4.000 de euro a fost găsită nevinovată de instanță. Femeia ar fi primit nejustificat venitul de cetățenie.

O româncă în vârstă de 60 de ani, care muncește de multă vreme ca îngrijitoare în Italia, a fost achitată de acuzațiile de fraudă agravată în legătură cu primirea nejustificată a venitului de cetățenie în această țară.

Procesul, condus de judecătorul Paolo Magro de la Tribunalul din Palermo, s-a încheiat cu o achitare totală, instanța concluzionând că femeia nu a săvârșit faptele de care era acuzată.

Potrivit publicației Palermo Today, femeia a solicitat Venitul de Cetățenie în 2020, dar un an mai târziu a fost acuzată de fraudă împotriva statului italian.

În urma verificărilor efectuate de Garda Financiară și a informațiilor furnizate de Agenția de Venituri, s-a constatat că femeia era rezidentă în Italia doar din 2018 și că a furnizat informații false în cererea sa.

Conform regulilor pentru obținerea acestui ajutor social, era necesar ca beneficiarul să fi locuit în Italia cel puțin 10 ani, dintre care ultimii 2 ani în mod continuu.

Românca locuia în Italia încă din 2010

 

Cu toate acestea, avocatul Gianluca Corsino, care a reprezentat-o pe îngrijitoare în instanță, a demonstrat că femeia locuia în Italia încă din 2010, având astfel dreptul legal de a primi ajutorul economic.

Inițial, femeia a ajuns în localitatea Vittoria, unde a lucrat în agricultură, și ulterior s-a mutat la Balestrate, unde a lucrat ca îngrijitoare într-o familie care a găzduit-o până în 2018.

Acești angajatori au devenit martori-cheie în apărarea ei, oferind declarații în instanță și prezentând fotografii care dovedeau participarea femeii la diverse evenimente de familie, cum ar fi nunți și aniversări.

Au fost prezentate, de asemenea, certificate oficiale și rapoarte medicale care confirmau prezența continuă a femeii în Italia din 2010.

Aceste dovezi au fost convingătoare nu doar pentru judecător, ci și pentru procurorul Giorgia Spiri, care, în final, a solicitat și ea achitarea femeii.

Avocatul Corsino a reușit să demonstreze, prin investigații proprii, mărturii și documente, că femeia avea dreptul deplin la Venitul de Cetățenie, demontând complet acuzațiile formulate de autoritățile italiene.

 

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel