Româncă, acuzată de evaziune fiscală de 1,5 milioane de euro în Italia: „Am plătit întotdeauna taxele”

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Româncă, acuzată de evaziune fiscală de 1,5 milioane de euro în Italia: „Am plătit întotdeauna taxele” / Foto: Facebook
Româncă, acuzată de evaziune fiscală de 1,5 milioane de euro în Italia: „Am plătit întotdeauna taxele” / Foto: Facebook

Mădălina Ioana Filip, o româncă populară pe platforma OnlyFans, a fost denunțată de autoritățile fiscale din Italia pentru evaziune fiscală în valoare de 1,5 milioane de euro. 

În vârstă de 29 de ani, Mădălina Ioana Filip, cunoscută sub numele de „Mady Gio”, originară din România, este acuzată de discrepanțe majore între stilul ei de viață luxos și veniturile pe care le-a declarat autorităților fiscale.

Deși a susținut public că a câștigat puțin peste 50.000 de euro în ultimii ani, modul său de viață, marcat de achiziții de mașini de lux și prezențe la diverse evenimente mondene, a ridicat semne de întrebare.

Autoritățile fiscale din Varese au inițiat o anchetă asupra veniturilor reale ale influenceriței, constatând că acestea depășesc cu mult suma declarată, conform presei străine.

 

Românca este acuzată că nu a achitat taxa pentru veniturile din conținutul pentru adulți

 

În plus, românca este acuzată că nu a plătit „taxa etică” aplicată conținutului pentru adulți, o taxă suplimentară de 25% aplicată veniturilor obținute din producția și vânzarea de materiale pornografice, inclusiv cele distribuite prin platforme digitale precum OnlyFans. Suma datorată de Mady Gio în acest sens se ridică la 360.000 de euro.

Investigațiile care au dus la aceste concluzii s-au desfășurat în anii 2021 și 2022, perioadă în care autoritățile fiscale au urmărit activitatea influenceriței pe rețelele de socializare și alte platforme media. Mădălina Filip, care a participat la emisiuni televizate și interviuri în care vorbea deschis despre succesul său financiar pe OnlyFans, nu a reușit să explice corespunzător discrepanțele dintre declarațiile sale și stilul său de viață.

 

2. Foto: Face... (367748864_300796565859796_2360190068740582657_n_94845500.jpg)

 

Poliția fiscală italiană contestă mutarea influenceriței în Elveția pentru a beneficia de avantaje fiscale

 

Un alt aspect important al cazului este faptul că, la începutul anului 2022, Filip și-a mutat domiciliul fiscal din Cassano Magnago, Italia, în Elveția. Această schimbare i-ar fi permis să beneficieze de un regim fiscal mai favorabil. Cu toate acestea, autoritățile italiene au contestat legalitatea mutării, susținând că aceasta nu respectă criteriile pentru a fi considerată o reședință fiscală reală în Elveția.

Printre dovezile prezentate de Fiamme Gialle (poliția fiscală italiană) se numără existența unui cont bancar și a unui domeniu web în Italia, precum și participarea frecventă a lui Mady Gio la evenimente desfășurate pe teritoriul italian.

 

Românca neagă acuzațiile

 

În urma acuzațiilor, Mady Gio a reacționat public, folosind rețelele de socializare pentru a-și apăra poziția. Într-o postare pe Instagram, influencerița a declarat că a aflat din presă despre acuzațiile aduse împotriva sa și a subliniat că acestea sunt doar suspiciuni, subliniind că „dreptul la confidențialitate și prezumția de nevinovăție” i-au fost încălcate.

De asemenea, ea a afirmat că întotdeauna și-a plătit taxele atât în Italia, cât și în Elveția, unde, conform spuselor sale, locuiește din 2022. Românca a criticat ceea ce ea consideră a fi o „reconstituire fantezistă” a situației sale financiare și a declarat că speră ca, odată ce se va clarifica întreaga situație, să primească același spațiu mediatic pentru a-și prezenta nevinovăția.

Avocatul său, Riccardo Lanzo, a intervenit de asemenea pentru a clarifica poziția legală a influenceriței. Lanzo a subliniat că Filip este doar subiectul unei investigații preliminare și că raportul fiscal întocmit de autoritățile italiene nu reprezintă o sentință finală. În plus, el a asigurat că clienta sa colaborează cu autoritățile fiscale pentru a rezolva orice neînțelegeri și că va face toate demersurile necesare pentru a clarifica situația în instanțele corespunzătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel