Româncă arestată în Italia pentru abuz asupra soțului: „Soția mea mă bate și îmi manipulează butelia de oxigen”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Româncă arestată în Italia pentru abuz asupra soțului: „Soția mea mă bate și îmi manipulează butelia de oxigen” / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Româncă arestată în Italia pentru abuz asupra soțului: „Soția mea mă bate și îmi manipulează butelia de oxigen” / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un caz șocant de violență domestică a zguduit comunitatea din Aosta, unde o femeie de origine română, în vârstă de 55 de ani, a fost arestată sub acuzația de abuz fizic asupra soțului ei, un bărbat italian de 73 de ani. Incidentul a avut loc luni seară, pe 12 august, când poliția a fost chemată de urgență la domiciliul celor doi, după ce bătrânul a cerut ajutor, susținând că soția sa îl agresase fizic.

Potrivit raportului poliției, bărbatul, aflat într-o stare de sănătate precară, a relatat că soția sa l-a atacat cu o bară de perdea, provocându-i multiple contuzii pe brațe. Polițiștii sosiți la fața locului au constatat prezența unor urme și leziuni care corespundeau cu descrierea făcută de victimă, confirmând astfel veridicitatea acuzațiilor, conform presei străine.

Ceea ce face acest caz și mai alarmant este faptul că bărbatul a dezvăluit și alte abuzuri pe care le-a suferit de-a lungul ultimilor ani. Conform declarațiilor sale, femeia era adesea în stare de ebrietate, o situație care dura de aproximativ trei ani și care a contribuit la escaladarea violenței în casă.

În plus, bărbatul a mărturisit că soția sa obișnuia să-i manipuleze butelia de oxigen, un dispozitiv vital pentru el din cauza problemelor cardiace de care suferă. Această acțiune nu doar că îi pune viața în pericol, dar denotă și un comportament abuziv extrem de grav, având în vedere starea sa fragilă de sănătate.

 

Românca a fost reținută și transportată la închisoarea din Torino

 

În urma acestor dezvăluiri, poliția din Aosta a decis să intervină prompt, aplicând reglementările prevăzute de „codul roșu” – o legislație italiană care vizează protecția imediată a victimelor violenței domestice. Femeia a fost reținută și transportată la închisoarea din Torino, în așteptarea deciziilor ulterioare din partea autorităților judiciare.

Procurorul de serviciu, Giovanni Roteglia, a înaintat o cerere către judecătorul de instrucție pentru validarea arestării și a propus aplicarea unor măsuri preventive severe împotriva femeii. Printre acestea, se numără instalarea unei brățări electronice de monitorizare și evacuarea acesteia din locuința familiei, pentru a preveni eventuale noi agresiuni. Decizia finală urmează să fie luată în zilele următoare, iar autoritățile încearcă să asigure protecția victimei și să ofere asistența necesară în această situație critică.

Acest caz scoate în evidență o problemă gravă, cea a abuzului domestic împotriva bărbaților, un fenomen adesea trecut cu vederea sau neglijat în societate. Deși violența domestică este, de obicei, asociată cu victimele de sex feminin, incidentele în care bărbații sunt abuzați fizic sau psihologic de către partenerele lor sunt reale și merită o atenție sporită din partea autorităților și a opiniei publice.

Comunitatea din Aosta rămâne în stare de șoc în urma acestor dezvăluiri, iar cazul este urmărit îndeaproape de presa locală. 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel