O româncă ce suferă de o boală rară spune că s-a săturat de doctorii din Anglia și vine în România să se trateze - VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Tânăra spune că suferă de o boală rară
Tânăra spune că suferă de o boală rară

Clipul în care o româncă se plânge de sistemul medical din Marea Britanie a devenit viral pe rețelele de socializare, după ce tânăra a povestit că au trecut 2 ani de când a fost diagnosticată cu o boală autoimună rară și nu a fost văzută încă de un medic endocrinolog. Românii s-au adunat în comentarii și au împărtășit experiențe similare.

O româncă stabilită în Anglia, care suferă de boala autoimună Hashimoto, a declarat că este exasperată de sistemul medical britanic și a decis să se întoarcă în România pentru a primi tratament corespunzător. Tânăra, diagnosticată în ianuarie 2023, susține că în aproape doi ani nu a fost văzută de un endocrinolog în Anglia, iar experiențele din cadrul sistemului medical de acolo au fost dezamăgitoare.

"M-am săturat de doctorii din Anglia. M-am săturat. După cum bine știți, am Hashimoto și am fost diagnosticată în ianuarie 2023. Eu locuiesc în Anglia și din ianuarie 2023 merg la doctor în România", a declarat ea.

Românca explică de ce, deși trăiește în Anglia, preferă să vină în România pentru consultații: "În aproape doi ani de zile de la diagnosticare, eu n-am fost văzută de un endocrinolog niciodată în Anglia. Din contră, anul trecut am fost trimisă cu tiroida suspectă de cancer la o clinică locală."

Recent, un medic englez chiar i-a pus la îndoială necesitatea unor analize relevante pentru boala sa. "Ieri am avut programare la doctor și mi s-a spus: 'De ce faci ATPO la analizele de sânge? Că nu are nicio relevanță cu boala ta.' Despre ce vorbești, femeie? Efectiv, boala mea se referă la anticorpi care îmi atacă tiroida", a adăugat ea.

Femeia mai afirmă că a fost tratată cu superficialitate în ceea ce privește și alte afecțiuni conexe, precum rezistența la insulină, care a fost ignorată de medici. "Mi s-a spus să-mi trăiesc viața, că sunt oameni care se nasc cu boli autoimune. Dar cum să-mi trăiesc viața când eu vreau să dorm 24 de ore din 24?", a încheiat ea.

VIDEO

@ioanadoinita De ce nu mai suport deloc medicii din UK? #hashimotos #hashimoto #hashimotosthyroiditis #hashimotosdisease #learnontiktok #CapCut #london #thyroidawareness ♬ original sound - Ioana Doinita

 

Românii povestesc în comentarii experiențe similare

 

Mulți dintre cei care au comentat la clip spun că au trăit experiențe similare în străinătate. Iată doar câteva dintre ele:

"Pe mine m-a certat GP-ul că am făcut testul Papanicolau și m-a întrebat de ce l-am făcut, pentru că nu aveam vârsta pentru așa ceva."

"Eu mi-am dat în judecată GP-ul și, după aceea, m-a băgat în seamă."

"Trebuie să insiști și să le spui exact de ce ai nevoie. Ei îți vor zice că nu e nevoie, dar tu le spui că ești anxioasă și că ai nevoie de toate analizele necesare. Eu m-am dus direct și am spus: 'Am nevoie de...'

"Stai liniștită, că nu doar în Anglia e așa. În Spania e și mai rău. Eu cheltuiesc mii de euro anual în România pe medici, pentru că aici nu am nicio șansă."

"Eu mă lupt cu ei de o lună și jumătate ca să-mi scoată un stent de la rinichi. E greu cu medicii aici în Anglia.

"Dacă ar fi să povestesc toate experiențele proaste pe care le-am avut și noi aici, în Anglia, cu sistemul medical, mi-ar trebui trei zile. Vai de noi. Trăim cu mila lui Dumnezeu aici"

Ce este Tiroida Hashimoto

 

Boala Hashimoto, cunoscută și sub numele de tiroidită cronică autoimună, este o afecțiune în care sistemul imunitar atacă glanda tiroidă, o mică glandă situată la baza gâtului care produce hormoni esențiali pentru reglarea metabolismului. Acest atac autoimun poate duce la inflamarea și deteriorarea treptată a tiroidei, ceea ce afectează capacitatea acesteia de a produce hormoni tiroidieni în cantități adecvate, provocând de obicei **hipotiroidism** (insuficiență tiroidiană).

Cauza exactă a bolii Hashimoto nu este pe deplin înțeleasă, dar factorii genetici, predispoziția la alte boli autoimune și factori de mediu (cum ar fi infecțiile virale sau expunerea la radiații) joacă un rol important. Femeile sunt mai predispuse decât bărbații să dezvolte această boală, în special după vârsta de 30 de ani.

Hashimoto este o boală cronică, ceea ce înseamnă că necesită monitorizare și tratament pe termen lung, însă, cu tratament adecvat, majoritatea pacienților pot duce o viață normală.

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel