Româncă condamnată la șase ani de închisoare: A păcălit un spaniol să îi ofere aproape un milion de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Româncă condamnată la șase ani de închisoare: A păcălit un spaniol să îi ofere aproape un milion de euro / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Româncă condamnată la șase ani de închisoare: A păcălit un spaniol să îi ofere aproape un milion de euro / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

O româncă a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru înșelăciune, după ce a fost găsită vinovată de păcălirea unui pensionar din Spania să îi dea aproape un milion de euro, conform Digi24. 

Femeia și bărbatul au avut o relație timp de opt ani, dar când acesta nu a mai putut să-i ofere bani, românca l-a părăsit, lăsându-l devastat. Dezamăgit și cu inima frântă, spaniolul a decis să o dea în judecată, iar justiția i-a dat câștig de cauză.

 

O poveste de dragoste transformată în înșelăciune

 

Conform Digi24 povestea celor doi a început în 2015, într-un club din Spania, unde românca lucra. Acolo, pensionarul spaniol, profesor de meserie, a cunoscut-o și a fost imediat cucerit de farmecul acesteia. Îndrăgostit până peste cap, bărbatul a început o relație cu ea, crezând că a găsit iubirea adevărată.

În decursul celor opt ani de relație, românca a reușit să-l convingă pe bărbat să îi ofere sume considerabile de bani sub diferite pretexte. Femeia îi cerea bani pentru diverse „urgențe”, cum ar fi o operație medicală necesară sau pentru a ajuta o rudă aflată în dificultate financiară. De asemenea, îi spunea că are nevoie de bani pentru a plăti un credit sau pentru a cumpăra diverse lucruri importante. În total, bărbatul i-a oferit româncei suma impresionantă de 922.000 de euro.

 

Sacrificiile pensionarului spaniol

 

Pentru a face rost de banii pe care femeia i-i cerea constant, spaniolul a fost nevoit să apeleze la împrumuturi de la bănci și prieteni. A vândut chiar și proprietățile pe care le deținea, totul pentru a-și putea satisface iubita. Cu toate acestea, dragostea lui a fost necondiționată și a făcut orice pentru a-i îndeplini cerințele.

Problemele au început atunci când românca i-a mai cerut o sumă mare de bani, pe care bărbatul nu a mai avut-o. Fără să mai vadă un viitor în această relație, femeia a decis că este momentul să pună capăt legăturii lor și l-a părăsit fără ezitare. Devastat și simțindu-se trădat, bărbatul a hotărât să își caute dreptatea în instanță, acuzând-o pe femeie de înșelăciune.

 

Procesul și condamnarea

 

Procesul a durat mai mulți ani, timp în care românca a susținut că banii primiți de la spaniol erau meritați. Ea a afirmat că spaniolul știa exact cu ce se ocupă și că banii au fost o formă de plată pentru „serviciile” sale, inclusiv pentru a fi partenera sa de viață. Însă argumentele ei nu au convins instanța, care a decis că femeia l-a manipulat pe bărbat și l-a determinat să îi ofere sume colosale de bani sub pretexte false.

În final, tribunalul a condamnat-o pe româncă la șase ani de închisoare și a ordonat restituirea sumei de 922.000 de euro. Cu toate acestea, autoritățile spaniole întâmpină dificultăți în a recupera banii, deoarece aceștia au fost transferați în conturi din România și sunt greu de localizat.

Situația este complicată și de faptul că românca nu mai poate fi găsită. După pronunțarea sentinței, aceasta a dispărut, iar acum este dată în urmărire generală. Autoritățile continuă să o caute, dar până în prezent, nu au reușit să-i dea de urmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel