Româncă, achitată în Italia, după ce a fost acuzată că a înșelat statul cu 4000 de euro din venitul de cetățenie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Româncă, achitată în Italia, după ce a fost acuzată că a înșelat statul cu 4000 de euro din venitul de cetățenie / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Româncă, achitată în Italia, după ce a fost acuzată că a înșelat statul cu 4000 de euro din venitul de cetățenie / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

O româncă în vârstă de 60 de ani a fost achitată de acuzațiile de fraudă aduse de statul italian, cum că ar fi încasat în mod nejustificat aproape 4.000 de euro din venitul de cetățenie.

Cazul, care a început în 2020, a fost soluționat în favoarea sa în urma unei ample investigații și a unor dovezi concludente prezentate în instanță.

În 2020, femeia a solicitat venitul de cetățenie, o subvenție acordată de statul italian pentru a sprijini cetățenii aflați în dificultate financiară. Cu toate acestea, în anul următor, anchetatorii de la Guardia di Finanza au contestat cererea sa, susținând că nu îndeplinește condiția de a fi rezidentă în Italia de cel puțin 10 ani, dintre care ultimii doi în mod continuu.

Conform verificărilor efectuate de Agenzia delle Entrate, femeia era rezidentă în Italia doar din 2018, iar subvenția fusese acordată nejustificat, conform presei italiene.

 

Românca a fost acuzată de înșelăciune agravată și risca să fie condamnată pentru fraudă

 

Apărarea, condusă de avocatul Gianluca Corsino, a reușit să demonteze complet acuzațiile. Printr-o serie de mărturii, fotografii de la nunți și zile de naștere, precum și rapoarte medicale, avocatul a demonstrat că femeia locuia efectiv în Italia încă din 2010. Printre martorii esențiali s-au numărat angajatorii săi, care au depus mărturie în instanță și au prezentat fotografii ale inculpatei la evenimente de familie, dovedind astfel prezența sa continuă în Italia.

Românca a sosit inițial în Vittoria, unde a lucrat în agricultură, și ulterior s-a mutat în Balestrate, unde a lucrat ca îngrijitoare pentru o familie care a găzduit-o până în 2018. Avocatul Corsino a prezentat și rapoarte medicale emise de diverse instituții italiene, care confirmau prezența femeii în țară în perioada menționată.

În fața acestor dovezi, judecătorul Paolo Magro a decis achitarea femeii, concluzionând că nu a comis nicio infracțiune. Inclusiv procurorul Giorgia Spiri, convinsă de validitatea dovezilor prezentate, a solicitat achitarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel