Româncă din Italia, ținută sclavă în propria casă în condiții groaznice: Partenerul a fost arestat

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Româncă din Italia, ținută sclavă în propria casă timp de cinci ani: Partenerul a fost arestat
Româncă din Italia, ținută sclavă în propria casă timp de cinci ani: Partenerul a fost arestat

Un caz de abuz și de privare de libertate a ieșit la iveală în provincia Caserta, Italia, unde un bărbat român a fost arestat sub acuzația de răpire, sclavie și șantaj.

Timp de mai bine de cinci ani, o femeie româncă a fost ținută închisă în propria casă de către partenerul său, fiind supusă la condiții inumane, fără acces la hrană și apă, și forțată să cerșească pentru a supraviețui, conform presei străine.

 

Un coșmar început în 2017

 

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, calvarul femeii a început în septembrie 2017, când partenerul său, un bărbat român în vârstă de 34 de ani, a răpit-o și a dus-o împotriva voinței sale într-o locuință din Curti, o mică localitate din provincia Caserta. Aici, femeia a fost izolată complet de lumea exterioară și supusă unor abuzuri repetate.

În tot acest timp, victima a fost închisă într-o cameră, fiind privată de hrană și apă pentru perioade îndelungate. Bărbatul o forța să cerșească și să fure pentru a aduce bani în casă, bani pe care trebuia să-i predea celor trei frați ai săi. În cazul în care nu aduna o sumă considerabilă de bani, femeia era supusă unor violențe crunte, fiind bătută cu brutalitate.

 

Fuga și plângerea care au deschis calea anchetei

 

În cele din urmă, în 2023, după ani de suferință, femeia a reușit să evadeze din locul în care fusese ținută captivă. Împreună cu doi dintre cei patru copii ai săi, ea s-a refugiat la domiciliul unei rude din apropiere. În ciuda faptului că reușise să scape, bărbatul nu a renunțat la controlul său asupra victimei, continuând să o hărțuiască prin intermediul rețelelor de socializare.

Bărbatul i-a cerut femeii o sumă uriașă de bani – 25.000 de euro – amenințând-o că, în cazul în care nu îi va da acești bani, va face rău atât ei, cât și membrilor familiei sale, care locuiau în Elveția. După ce a primit numeroase astfel de amenințări și a realizat că nu mai poate scăpa de teroarea impusă de agresorul său, femeia a decis să ceară ajutorul poliției.

 

Arestarea și continuarea investigației

 

După ce a primit plângerea femeii, Brigada mobilă a poliției din Caserta a început o anchetă amănunțită, care a dus la emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului. Acesta a fost reținut și încarcerat în închisoarea Santa Maria Capua Vetere, unde așteaptă să fie judecat pentru faptele sale.

Ancheta a scos la iveală faptul că bărbatul nu era la prima abatere de acest gen. În trecut, el fusese deja arestat pentru maltratarea gravă a femeii, dar, din păcate, aceasta nu a reușit să scape de coșmarul în care se afla decât după mulți ani de suferință.

Femeia, care a fost supusă unor traume inimaginabile, a fost încredințată serviciilor sociale, care îi oferă acum sprijin psihologic și protecție. Cazul său a stârnit o mare emoție în comunitatea locală, iar autoritățile italiene continuă să investigheze toate circumstanțele acestei drame umane.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel