Româncă moartă în urma unei boli crunte în Italia. Mihaela a luptat cu toată puterea pentru cei trei copii ai săi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Româncă moartă în urma unei boli crunte în Italia. Mihaela a luptat cu toată puterea pentru cei trei copii ai săi / Foto: Unsplash
Româncă moartă în urma unei boli crunte în Italia. Mihaela a luptat cu toată puterea pentru cei trei copii ai săi / Foto: Unsplash

Mihaela Mihai, o româncă stabilită împreună cu cei trei copii ai săi și iubită de comunitatea din Italia, a murit la 54 de ani după o lungă luptă cu cancerul. 

 

Sosită în Tarquinia în condiții extrem de dificile, fără locuință, Mihaela a fost sprijinită de comunitate și asociații locale care i-au oferit adăpost și asistență. În ciuda eforturilor, boala s-a extins și a necesitat tratamente constante.

Comunitatea din Tarquinia a omagiat-o cu profund respect și recunoștință pentru curajul și devotamentul său. Astăzi, Mihaela este întoarsă în România pentru a fi înmormântată conform dorinței sale.

Povestea Mihaelei în Italia începe acum 15 ani, când a ajuns la Tarquinia cu copiii săi: Bianca, în vârstă de 11 ani, Samuel, de 6 ani, și David, de 5 ani. Conform publicației Lextra news, Mihaela a fost nevoită să se descurce în condiții extrem de dificile la sosirea sa în Italia, dormind pe stradă cu copiii săi și străduindu-se să le ofere un viitor mai bun.

În viața ei a apărut Nicoletta Axinte, de asemenea româncă, care a jucat un rol esențial. Lucrând într-un proiect al asociației umanitare Semi di Pace, Nicoletta a îndrumat-o pe Mihaela spre Alberata Dante Alighieri, unde se afla sediul asociației la acea vreme.

„Era o după-amiază ploioasă târzie de octombrie”, își amintește Giancarlo Andreoli, un voluntar al asociației. Mihaela căuta o pătură pentru a-și adăposti micuții și ea ar fi dormit afară în acea noapte. Giancarlo a reușit să o însoțească la un hotel pentru acea noapte, iar a doua zi Erika Biagioni, secretara Asociației, a găsit cazare la AVAD pe Lido.

 

Comunitatea din Tarquinia i-a oferit ajutor și solidaritate

 

Enrico Leoni, consilierul pentru servicii sociale al orașului, a pus la dispoziție o casă de consiliu ca locuință pentru Mihaela și copiii ei. Un fermier binefăcător i-a oferit un contract de muncă, care i-a permis să obțină toate cele necesare: locuință, asistență reciprocă și școlarizare pentru copiii ei.

În ciuda eforturilor comunității și a sprijinului constant, Mihaela a început să lupte cu o boală cruntă. O tumoare la sân, operată la Gemelli, s-a extins la coloana vertebrală, cauzându-i dureri intense și necesitatea unor tratamente constante. Crucea Roșie din Tarquinia a intervenit, oferindu-i un vehicul pentru a o transporta la ședințele de radioterapie de la spitalul Gemelli din Roma și suport financiar pentru cheltuielile ocazionate de aceste deplasări frecvente.

Nicoletta și Giancarlo au rămas mereu alături de Mihaela și copiii ei, oferindu-le sprijin în toate nevoile lor zilnice. În ciuda bolii, Mihaela a continuat să fie o mamă devotată, crescându-și copiii cu multă dragoste și grijă. Astăzi, Bianca, Samuel și David sunt integrați în comunitatea din Tarquinia, studiind și lucrând în oraș.

 

Românca va fi înmormântată în țara ei

 

Însă, Mihaela Mihai s-a stins din viață la doar 54 de ani. Întreaga comunitate din Tarquinia și-a exprimat recunoștința și respectul pentru această femeie puternică, care a înfruntat cu demnitate toate greutățile vieții. Joi, 1 august, Mihaela s-a întors în România, însoțită de copiii săi, pentru a fi înmormântată în țara sa natală, conform dorinței sale.

Comunitatea din Tarquinia se adună în jurul familiei Mihai în această călătorie de întoarcere, cu rugăciuni și gânduri bune. Mihaela Mihai va rămâne în amintirea tuturor ca o mamă exemplară, a cărei viață și luptă au inspirat și unit o întreagă comunitate.

„Domnul să o primească în Împărăția sa, mamă a tuturor mamelor”, au fost cuvintele emoționante rostite de cei care au cunoscut-o și au apreciat-o.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel