Ergebene Elaye Benedict a obținut mii de euro prin metoda de înșelătorie „generalul american“, abordând femei pe rețelele de socializare. Cu unele discuta chiar și câte un an de zile. Acesta avea mai multe conturi false în care se dădea drept militar american.
Cu vorbe dine alese, bărbatul amăgea victimele, în cele din urmă ajungând să-și facă planuri de viitor cu ele. Cel puțin așa le promitea, ajungând până la cereri în căsătorie. Ulterior, acesta le spunea că vrea să le trimită colete cu bunuri, haine și bani (unei victime i-a spus că are de gând să-i trimită 1,5 milioane euro), însă este nevoie ca ele să achite taxele vamale. Adică să-i trimită lui banii în cont, iar el se ocupă de proceduri. Probabil că unele femei au dat înapoi, însă au fost și cele care au trimis banii, fiind vorba de 1.000 de euro, 1.300 de euro (de la mai multe victime), 1500 de euro (de la mai multe victime), 26.000 lei, 4.000 de lei, relatează publicația Replica.
Oamenii legii au intrat pe fir, coordonați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, astfel fiind declanșată o anchetă. Oamenii legii au probat mai multe fapte în sarcina inculpatului (vreo 8), dintre care unele au fost clasate, însă, cu siguranță, că bărbatul a făcut mai multe victime.
Românce extorcate de mii de euro prin metoda „generalul american”
Potrivit informațiilor din surse judiciare, nigerianul ar fi acționat alături de alte persoane. Cercetările continuă. Între timp, el a fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanța, urmând să se stabilească primul termen în proces.
Menționăm că această metodă de înșelăciune nu este una nouă, ci este pusă în practică de către escroci de ani de zile. În acest sens, Divizia de Anchete US Army a precizat că este un scenariu folosit destul de frecvent de către infractori.
„Vă rugăm să fiţi atenţi la mesajele prin care vă sunt solicitate informaţii personale, cum ar fi numărul de asigurări sociale sau CNP-ul, numere de conturi bancare, parola şi numele de utilizator pentru aplicaţii de online banking, etc. Ambasada S.U.A. nu solicită astfel de informaţii de la clienţi, solicitanţi de viză sau sponsorii acestora. Mesajele electronice transmise de către oficiali ai guvernului american vin de la domenii cu terminaţia “.gov”. Oficialii guvernului S.U.A. nu trimit e-mailuri de la domenii private cum ar fi Gmail sau Yahoo“, transmite Ambasada SUA în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News