Organizația dispunea de un sistem "bazat pe tehnologie prin satelit și pe captarea de imagini" prin care escrocii "puteau accesa semnalul în direct de pe terenuri din întreaga lume, oferindu-le un avantaj față de ceilalți pariori", a precizat Interpol într-un comunicat referitor la acest caz.
Totul se reducea la o chestiune de secunde: "interceptarea acestor semnale le dădea un avantaj clar față de casele de pariuri, care depindeau de transmisiuni prin satelit mai lente și de relee pentru aceleași evenimente", a adăugat sursa citată.
Trucul le-a permis să facă pronosticuri în ligile de fotbal din Asia și America de Sud, în Liga Națiunilor UEFA, în Bundesliga, în meciurile de la Cupa Mondială 2022 din Qatar și în turneele de tenis ATP și ITF.
Banda, care avea contacte cu organizații internaționale, se folosea de identitățile unor terți pentru a-și plasa pariurile fără a trezi suspiciuni.
De asemenea, erau implicați în manipularea rezultatelor, activitate care a pus poliția pe urmele lor după o serie de pariuri suspecte la meciuri internaționale de tenis de masă din 2020.
Analizând datele, anchetatorii au descoperit "o rețea infracțională de origine română și bulgară care a corupt sportivi, adesea din România și Bulgaria".
Cu ajutorul jucătorilor din diferite discipline, aceștia determinau rezultatele meciurilor, majoritatea desfășurate în afara Spaniei, și apoi plasau pariuri frauduloase masive online din Spania.
Dintre cele 23 de persoane arestate, marea majoritate în Spania, trei au fost încarcerate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News