Românul în vârstă de 40 de ani, care a fost condamnat în februarie pentru spargerea ceasornicăriei Jermstad face apel, potrivit NRK. Bărbatul a fost condamnat împreună cu un alt conațional, în vârstă de 30 de ani. Bărbatul mai în vârstă a fost condamnat la doi ani și cinci luni de închisoare, în timp ce cel mai tânăr a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare.
Paal Berg Helland, care îl apără pe bărbatul de 30 de ani, a declarat în februarie că clientul său a acceptat sentința. Bjørn Philipson, care îl apără pe bărbatul mai în vârstă, a declarat că clientul său a avut timp să reflecteze, astfel că a apelat decizia instanței în termenul de 14 zile acordat. El spune că clientul său consideră că sentința este severă, chiar dacă este ceva mai mică decât cea cerută de procuror.
Români condamnați la închisoare în Norvegia
Cei doi bărbați au fost condamnați pentru furtul a 133 de ceasuri de la ceasornicarul Jermstad, cu o presupusă valoare de vânzare cu amănuntul de 3,3 milioane de coroane norvegiene (aproximativ 300.000 de euro).
După furt, cei doi au părăsit locul faptei într-o mașină furată și au ajuns într-un șanț la Holmemstranda în Rauma, de unde au fugit apoi în pădure. Ambii au fost arestați de poliție în aceeași zi. Incidentele au avut loc în noaptea de 26 septembrie anul trecut.
Pe lângă spargere, cei doi au fost condamnați pentru furt de autovehicule și daune penale agravate.
Românii au dat lovitura la o ceasornicărie și au furat ceasuri de aproape 300.000 de euro
De asemenea, românul de 40 de ni, care a apelat sentința, a fost condamnat pentru că a pătruns într-o cabană și a furat haine de acolo. În plus, ambii bărbați au fost condamnați să își piardă permisul de conducere în Norvegia timp de doi ani. Cei doi bărbați și-au recunoscut vinovăția atunci când procesul împotriva lor a avut loc luna trecută la tribunalul districtual.
Românii se apără: Au venit să lucreze în construcții, dar ua fost păcăliți
Potrivit hotărârii, cei doi bărbați au venit în Norvegia cu câteva zile înainte de spargere. În fața instanței, bărbații au explicat că au venit în Norvegia cu promisiunea de a lucra în industria construcțiilor, dar că acest lucru s-a dovedit a nu fi adevărat când au ajuns în țară. Unul dintre bărbați a explicat apoi că spargerea a fost comandată de o terță parte, în timp ce celălalt a explicat că s-a întâmplat impulsiv, deoarece nu aveau bani.
Cu toate acestea, instanța consideră că spargerea este caracterizată de planificare, atât în ceea ce privește furtul în sine, cât și calea de scăpare. Prin urmare, aceștia sunt convinși că scopul venirii în Norvegia a fost acela de a comite o infracțiune și consideră că cei doi pot fi condamnați ca infractori mobili cu scop patrimonial.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News