Coloana de maşini se întindea pe o lungime de aproximativ 15 kilometri, ceea ce face ca timpii de aşteptare să crească foarte mult. De asemenea, alte sute de persoane încercau să intre în România pe jos, tot prin Punctul de Trecere a Frontierei Porubne - Siret.
Ca şi până acum, majoritatea refugiaţilor sunt femei şi copii.
Numărul de forţe de ordine atât pe partea ucraineană, cât mai ales pe partea română a frontierei a fost suplimentat.
Prioritate la trecere o aveau maşinile care efectuau transporturi umanitare către Ucraina.
Și la Tulcea, refugiații continuă să treacă Dunărea cu bacul
Fluxul de refugiaţi din Ucraina prin punctul de frontieră de la Isaccea a rămas constant în ultimele 48 de ore, iar în zonă au venit şi unele convoaie de ajutoare umanitare destinate acestora, aduse în urma unor iniţiative din mai multe zone ale ţării.
Potrivit datelor Gărzii de Coastă, circa 8.600 de persoane din Ucraina au trecut Dunărea cu bacul prin punctul din oraşul tulcean Isaccea, începând cu data de 24 februarie.
Situaţia persoanelor din Ucraina a sensibilizat foarte multe persoane, aşa încât la Isaccea au apărut şi convoaiele umanitare către Ucraina.
"Am venit cu un convoi umanitar cu peste 15 tone de produse alimentare, haine, produse de igienă pe care le trimitem acolo la românii care au nevoie şi la ucrainenii care au rămas să lupte în războiul lui Putin. Vor ajunge în primul rând la Kiev, acolo unde este cea mai mare nevoie, dar o parte va ajunge şi în Ismail", a declarat reprezentanta PNL Bucureşti Sector 1, Diana Creţu.
România sare în ajutor refugiaților din Ucraina
Pe lângă alimente şi alte produse care le sunt oferite, refugiaţilor li se aduc la cunoştinţă şi posibilităţile de cazare în diferite locaţii puse la dispoziţie în zonă sau în alte judeţe din ţară.
Mulţi ucraineni care au ajuns în România nu îşi fac planuri pe termen lung şi îşi doresc să se întoarcă acasă.
"Mulţumim foarte mult pentru această primire frumoasă. Am venit cu un copil de 11 ani şi nu facem planuri. Nimeni nu ştie ce va fi mâine. Noi vrem să fim aici, cu ţara noastră. Acolo au rămas toţi. Am adus copiii aici. Noi ne rugăm, suntem deschişi să ajutăm. Nu avem de gând să venim şi să şedem. Pot să fac de toate. Sunt asistent medical", a declarat Angela Guţu, în vârstă de 50 de ani, din Ismail.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News