România continuă să evacueze cetățenii aflați în zonele de risc din Liban. Un nou grup a fost adus în țară

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Avion al Forțelor Aeriene Române (Foto: Forțele Aeriene Române)
Avion al Forțelor Aeriene Române (Foto: Forțele Aeriene Române)

Un nou grup de români a fost evacuat din Liban. 

Un nou grup de 69 de persoane aflate în situaţii vulnerabile, cetăţeni români şi membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim, a fost asistat, luni, în vederea repatrierii din Republica Libaneză, fiind transportat în România la bordul unei aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, cele 69 de persoane au fost sprijinite de către personalul Ambasadei României la Beirut şi de două echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de reacţie rapidă a MAE în vederea eliberării documentelor de călătorie şi îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare îmbarcării.

De asemenea, au fost întreprinse demersuri pe lângă autorităţile locale competente, pentru realizarea zborului în condiţii de siguranţă.

Operaţiunea este susţinută, de asemenea, de alte autorităţi române, la sosirea pe teritoriul României a cetăţenilor români şi a membrilor lor de familie structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne urmând să acorde asistenţa necesară în strânsă cooperare cu organizaţii neguvernamentale şi Primăria Bucureşti.

Până în prezent, arată MAE, 212 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Liban.

MAE şi Ambasada României în Republica Libaneză vor rămâne în contact permanent cu cetăţenii români şi membrii lor de familie care şi-au semnalat prezenţa şi s-au înregistrat la misiunea diplomatică.

Totodată, MAE reaminteşte că este în vigoare, încă din luna octombrie 2023, un avertisment de călătorie de nivel 8/9 - "Evitaţi orice călătorie!" pentru întreg teritoriul Republicii Libaneze, disponibil la https://www.mae.ro/node/2896, informaţiile fiind actualizate în mod constant, în funcţie de evoluţiile de securitate din regiune.

MAE reiterează recomandarea fermă adresată cetăţenilor români prezenţi în această ţară de a-şi înregistra prezenţa la misiunea diplomatică a României la Beirut, pentru a facilita acordarea protecţiei consulare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel