România este prima țară din lume unde se produc anvelope fără a polua mediul înconjurător

Alexandra Curtache |
Data publicării:
România este prima țară din lume unde se produc anvelope fără a polua mediul înconjurător / Foto: Facebook
România este prima țară din lume unde se produc anvelope fără a polua mediul înconjurător / Foto: Facebook

România a devenit prima țară din lume care produce anvelope fără impact asupra mediului, grație fabricii Nokian Tyres din Oradea. Luni, 1 iulie, a fost produsă prima anvelopă din lume cu zero impact de CO2, marcând o realizare istorică în industria auto.

Construcția acestei fabrici revoluționare a început în mai 2023, după ce compania Nokian Tyres a decis să închidă operațiunile din Rusia și să le mute în Oradea. În doar 14 luni, compania a reușit să pună pe picioare o unitate de producție care nu doar că menține cele mai înalte standarde de calitate, dar este și complet ecologică.

Fabrica este prevăzută să producă 6 milioane de anvelope anual începând cu anul 2025, reprezentând o investiție de 650 de milioane de euro.

 

România îmbină dezvoltarea industrială cu respectul pentru mediul înconjurător

 

Siegfried Mureșan, europarlamentar român, a lăudat această realizare într-o postare pe Facebook, subliniind rolul esențial al politicilor de atragere a investitorilor străini implementate de administrația liberală a județului Bihor, sub conducerea lui Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean. 

Am vizitat această fabrică în urmă cu o lună și am văzut cu ochii mei că acest succes se datorează politicilor de atragere a investitorilor străini, întreprinse de administrația liberală a județului Bihor condusă de Ilie Bolojan,” a declarat Mureșan, pe Facebook. 

Această realizare nu doar că pune România pe harta inovațiilor ecologice globale, dar aduce și beneficii economice semnificative pentru regiunea Bihor. Fabrica Nokian Tyres din Oradea este un exemplu strălucit de cum investițiile în tehnologii verzi pot conduce la dezvoltare economică durabilă și la protejarea mediului înconjurător.

Cu un angajament ferm pentru sustenabilitate și inovație, România demonstrează că este posibil să se îmbine dezvoltarea industrială cu respectul pentru mediul înconjurător, deschizând calea pentru un viitor mai verde și mai curat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel