România inaugurează încă 65 de kilometri de autostradă până la final de an: "UMB a făcut într-un an cât alții în patru"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

România va mai inaugura încă 65 de kilometri de autostradă până la finalul acestui an. 

Cele două porțiuni de circulație în regim de autostradă care se mai deschid până la finalul anului 2024 sunt lotul 4 din Craiova - Pitești, așadar ultimul dinspre Pitești și lotul 5 din Sibiu - Pitești, așadar, porțiunea care leagă Curtea de Argeș de zona municipiului Pitești. Pe lotul din Oltenia lucrează constructorul român UMB, iar pe cel de la Curtea de Argeș lucrează italienii de la Astaldi, care în ultima perioadă au numeroase litigii cu statul român, ultimul referitor la podul de la Brăila care a fost reasfaltat pentru a patra oară. 

"15 km din Autostrada Sibiu-Pitești și 49,52 km din Drumul Expres Craiova-Pitești vor fi deschiși circulației până la finalul acestui an! Toți cei aproximativ 65 km sunt finalizați înainte de termenul contractual (2025). Ne bazăm pe un ritm alert și pe celelalte șantiere de infrastructură mare!" a anunțat Sorin Grindeanu. 

În 2024, în România au mai fost inaugurați 23 de kilometri de autostradă, toți parte din noua autostradă de centură a Bucureștiului - A0. Astfel, în total, în 2024, în România se vor fi inaugurat 88 de kilometri. Mai există câteva speranțe și pentru loturile 1 și 2 din autostrada Ploiești - Buzău însă, deocamdată nu este nimic sigur. Dacă s-ar reuși inaugurarea chiar și parțială, România poate atinge borna de 100 de kilometri inaugurați într-un singur an. Pe lotul 1 din Buzău-Ploiești, în lungime de 21 de kilometri lucrează asocierea Pizzaroti - Retter, care raportează un avans de 85%. Pe lotul 2 din aceeași autostradă, lucrează asocierea română - bulgară Coni - Trace care raportează un progres de 91%.  

Grindeanu: "UMB a lucrat într-un an cât alți constructori în patru"

 

"În această dimineață am mai fost pe două șantiere: pe lotul 5 de la Pitești la Curtea de Argeș din celebra autostradă Pitești - Sibiu. Deși termenul era finalul anului 2025, eu vă spun că în această toamnă, în jurul datei de 1 decembrie, vom da în exploatare primii 16 kilometri de autostradă din acest tronson, spre Curtea de Argeș, urmând ca restul să fie inaugurați în primăvară. Lucrările sunt devansate, stăm foarte bine.

M-am oprit și pe lotul 4 din drumul expres Craiova-Pitești, care face legătura cu Autostrada A1. Pot să vă spun și un calendar legat de darea în circulație: cam într-o lună, deci undeva între 15 și 20 noiembrie se vor da pe lotul 4 în circulație primii kilometri: de la kilometrul 88 până la 108, la descărcarea de la Albota. Urmează ca diferența de la Albota până la A1, pe acele bretele, să fie terminată până la finalul anului. Am zis că dacă sunt gata cei 20 de kilometri să-i dăm în trafic și șoferii să beneficieze. Undeva după 25 noiembrie se va circula pe cei 17-18 kilometri și asta înseamnă o lună și zece zile de acum încolo. Au reușit într-un an de zile sa facă ce n-au făcut ceilalți constructori să facă în patru. Îi felicit, au mers într-un ritm alert, iar rezultatele se văd," a mai spus Sorin Grindeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel