România lansează un program de fertilizare in vitro finanțat de stat, inclusiv pentru românii din diaspora

Alexandra Curtache |
Data publicării:
StiriDiaspora

Statul român finanțează un program de fertilizare in vitro, pentru românii din țară, cât și pentru cei din diaspora.

O inițiativă importantă a fost anunțată în cadrul celei de-a IV-a ediții a dezbaterii „Tradiții românești în diaspora”, organizată în acest an. Natalia Elena Intotero a subliniat lansarea unui nou program de fertilizare in vitro (FIV), finanțat de statul român, destinat inclusiv românilor din diaspora care decid să se întoarcă în țară.

Programul oferă un sprijin financiar substanțial, în valoare de 15.000 de lei, echivalentul a aproximativ 3000 de euro, pentru cuplurile care nu pot avea copii pe cale naturală și doresc să apeleze la medicina modernă pentru a deveni părinți.

„Sunt puține țări în Uniunea Europeană care finanțează un astfel de program. Inclusiv românii din diaspora, dacă decid să vină acasă, să demonstreze că au calitatea de asigurat, că s-au angajat, pot beneficia de acest program.”, a menționat Intotero, subliniind importanța acestei măsuri pentru familiile care întâmpină dificultăți în a concepe un copil.

Programul vizează nu doar cetățenii români din țară, dar și pe cei din diaspora, cu condiția ca aceștia să demonstreze că au calitatea de asigurat și să își găsească un loc de muncă în România după ce revin.

Această măsură vine în sprijinul celor care au încercat fără succes metode naturale de a deveni părinți, oferindu-le o șansă de a apela la tratamente de fertilizare in vitro, o procedură adesea costisitoare.

Inițiativa reprezintă o premieră pentru România, aliniind-o cu alte câteva state europene care oferă finanțare pentru astfel de proceduri, într-un context în care problema natalității scăzute devine din ce în ce mai acută. Astfel, guvernul român încurajează atât întoarcerea românilor din diaspora, cât și creșterea ratei natalității, oferindu-le sprijin financiar concret pentru a deveni părinți.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel