România - Lituania, rezultat final. Tricolorii câștigă cu emoții în Ghencea

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
România - Lituania în UEFA Nations League
România - Lituania în UEFA Nations League

România - Lituania, rezultat final: 3-1. Elevii lui Mircea Lucescu n-au repetat prestația convingătoare din Kosovo și s-au chinuit până spre final, când au înscris golurile 2 și 3, unul din penalty, iar altul după un contraatac. România a avut noroc de două ori cu sistemul VAR, o dată la golul anulat al Lituaniei, iar a doua oară la penalty-ul acordat după căderea lui Ianis Hagi în careu. 

Naţionala de fotbal a României a învins cu emoţii selecţionata Lituaniei, cu scorul de 3-1 (1-1), luni seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în Grupa C2 a Ligii Naţiunilor.

România a deschis scorul rapid, prin Valentin Mihăilă (4), dar balticii au egalat prin Armandas Kucys (34).

Oaspeţii au încheiat prima repriză cu o posesie de 56%, faţă de 44% cât a avut România. România a avut mai mult iniţiativa după pauză, dar ocaziile au întârziat să apară.

Echipa antrenată de Mircea Lucescu a fost net mai bună în ultima jumătate de oră şi a reuşit să îşi creeze ocazii la poarta lui Gertmonas, goalkeeper-ul Universităţii Cluj.

În minutul 87, Răzvan Marin a transformat un penalty obținut de Ianis Hagi și acordat în urma consultării sistemului VAR. 

În prelungiri, Alexandru Mitriță a fructificat un contraatac și a înscris cu o execuție simplă.   

Tricolorii au avut emoții până spre finalul partidei. La scorul de 1-1, în minutul '79, Lituania a înscris după un contraatac fulger. Centralul a consultat "VAR"-ul și a anulat golul pentru un fault comis la Ștefan Târnovanu. 

România debutează astfel cu dreptul în sezonul 2024/2025 al Ligii Naţiunilor, obţinând cele şase puncte dorite.

Meciul din Ghencea a fost precedat de un moment de reculegere în memoria lui Christoph Daum, fost selecţioner al României, care a decedat pe 24 august.

România va juca următoarele meciuri luna viitoare, pe 12 octombrie cu Cipru şi pe 15 octombrie cu Lituania, ambele în deplasare.

Ligii Națiunilor, miză importantă pentru România

 

Potrivit FRF, un parcurs bun al naționalei în Ligii Națiunilor ne poate ajuta să ajungem mai ușor la Campionatul Mondial din 2026. 

”Dincolo de promovarea într-o ligă valorică superioară prin câștigarea grupei în această ediție a Ligii Națiunilor, există alte două mize importante pentru tricolori, cu efect asupra drumului lor spre CM 2026.

Tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru Mondialul 2026, zona UEFA – Europa va avea loc în luna decembrie a acestui an, pe baza clasamentului FIFA la acel moment.

Parcursul tricolorilor în Liga Națiunilor, având în vedere că toate cele 6 meciuri ale noastre din această ediție se joacă în lunile septembrie – octombrie – noiembrie, va influența așadar locul pe care îl vom ocupa în clasamentul FIFA și, implicit, șansele de a prinde urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor CM 2026!

Mai mult decât atât, există o legătură directă între câștigătoare de grupe ale Ligii Națiunilor și șansa de a prinde un loc la următorul turneu final mondial.

La CM 2026 merg direct câștigătoarele grupelor din preliminariile clasice, în vreme ce locurile secunde intră în baraj. Tot în baraj ajung și patru câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor care nu au prins locurile 1-2 în preliminariile clasice de Mondial.

Așadar, câștigarea grupei cu Kosovo, Cipru și Lituania din Liga Națiunilor 2024/2025, dublată de un punctaj mare pentru noi în această competiție, ar putea conferi tricolorilor încă un posibil parcurs spre barajul de Mondial!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel