România - Muntenegru. Mircea Lucescu a vorbit despre Ianis Hagi și Alexandru Mitriță

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Mircea Lucescu (Foto: Inquam Photos / George Călin)
Mircea Lucescu (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Mircea Lucescu este în fața primului meci oficial de când a preluat naționala României. 

Selecționerul Mircea Lucescu a declarat, joi, în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului cu Kosovo din Liga Națiunilor, prima sa partidă la națională după o pauză de 38 de ani, că România este hotărâtă să facă toate eforturile necesare pentru a progresa.

„Să nu uităm că România este o echipă care s-a calificat la Campionatul European și a reușit o performanță, ieșind din grupă pe primul loc. Naționala României va face tot ce e posibil pentru a avansa către o eventuală calificare la Cupa Mondială. Suntem aici să jucăm fotbal într-o competiție europeană în care fiecare echipă dă tot ce are mai bun. Mă aștept la o atmosferă sportivă, indiferent de comportamentul suporterilor. Meciul se dispută pe teren, și mă aștept să nu fie incidente. Suntem sportivi și știm să ne protejăm unii pe alții, toți avem în noi spiritul de fair play. Nu îmi fac griji. Atmosfera trebuie să fie în tribune, pe teren sunt două echipe care joacă fotbal", a afirmat Lucescu.

"Ianis va trece peste situația grea de la club"

 

Selecționerul a recunoscut că provocările sunt mari, dar este pregătit să facă față situației:

„Toate misiunile sunt dificile, dar știu la ce m-am angajat. Timpul a fost scurt, unii jucători au făcut doar un antrenament. Lucrăm mult la nivel mental și mă bucur că am găsit un grup disciplinat și atent. Totuși, mai e nevoie de ceva în plus pentru a face un salt. Depinde de ei, eu sunt aici să îi ajut cu experiența mea. Sper că ei se vor adapta, iar eu sunt gata să cobor la nivelul lor. Pentru mine e ca și cum aș fi fost permanent la echipa națională, m-am adaptat rapid", a adăugat el.

Lucescu a abordat și situația unor jucători precum Ianis Hagi și Horațiu Moldovan. „Ianis trece printr-un moment dificil la echipa de club, dar sunt convins că va depăși această perioadă. Noi trebuie să-l sprijinim. În cazul lui Horațiu Moldovan, am decis să-l las să se concentreze pe echipa de club pentru a deveni titular acolo. Consider că e mai bine pentru el să joace meci de meci într-un campionat puternic”, a explicat antrenorul.

Mircea Lucescu spune că pe Mitriță trebuie să-l trateze separat

 

Selecționerul a vorbit și despre Alexandru Mitriță, un jucător pe care îl consideră foarte bun, dar timid și emoțional. „Mitriță este eficient, dar trebuie să discut cu el diferit față de ceilalți jucători. Sper să joace în fața propriilor suporteri la Craiova, unde merită să fie convocat la națională din toate punctele de vedere", a mai spus Lucescu.

Lotul echipei naţionale de fotbal a României s-a reunit, duminică, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, înaintea primei acţiuni după participarea la EURO 2024 reprezentată de debutul în noua ediţie a Ligii Naţiunilor. Aceasta este totodată şi prima întâlnire cu jucătorii a lui Mircea Lucescu, revenit în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, pe care a mai ocupat-o în urmă cu 38 de ani.

Naționala României va întâlni Kosovo pe 6 septembrie, la ora 21:45, pe Stadionul „Fadil Vokrri” din Prishtina, și Lituania pe 9 septembrie, la aceeași oră, pe Stadionul Steaua din București, în cadrul Ligii Națiunilor 2024-2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel