România nu se uită nici după 40 de ani: O româncă a plâns de bucurie alături de vecinii nemți la victoria echipei naționale

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Captură de ecran, Românca alături de vecine / Sursă: br24.de
Foto: Captură de ecran, Românca alături de vecine / Sursă: br24.de

O româncă stabilită în Germania de 40 de ani a sărbătorit alături de prieteni și vecini victoria României la EURO 2024. 

Ute Bădoi-Lahni, o rezidentă de lungă durată a orașului Würzburg din Germania, a sărbătorit cu emoție victoria echipei naționale de fotbal a României împotriva Ucrainei la Campionatul European, scor 3-0. Originară din Transilvania, Ute a adus o bucată din ospitalitatea românească în cartierul ei din Heuchelhof, unde a organizat o vizionare publică a meciului alături de prieteni și vecini.

”Așa arată ospitalitatea româno-germană”

 

La vârsta de 86 de ani, mama ei, Hannelore Lahni, a fost martora entuziasmului colectiv când România a marcat primul gol în meciul de deschidere. Împreună cu fiica ei, Ute, au creat o atmosferă autentică româno-germană, servind specialități culinare pe care le-au împărtășit cu comunitatea lor din Heuchelhof. 

Ute Bădoi-Lahni a emigrat în Germania în 1988, iar de atunci și-a construit o reputație ca „bunica Heuchelhof”, fiind implicată activ în comunitatea locală. Ea nu doar că participă la evenimente sociale și ajută persoanele în vârstă din zonă, dar promovează și integrarea culturală și socială în cartierul său, marcat de diversitatea adusă de migranții din fostele țări comuniste, scrie cotidianul BR24. 

Heuchelhof, un cartier cunoscut pentru clădirile sale înalte și pentru istoria sa socială tumultuoasă, a găzduit acum bucuria și spiritul competitiv al fotbalului european, adus de naționala României. Ute și vecinii ei au demonstrat că prin unitate și ospitalitate se pot depăși barierele culturale și lingvistice, într-o atmosferă în care comunitatea devine o a doua familie.

În ciuda diferențelor culturale și istorice, Ute Bădoi-Lahni reușește să îmbine trăsături „tipic românești” precum căldura și ospitalitatea cu pragmatismul și organizarea „tipic germană”. ”Așa arată ospitalitatea româno-germană”, a exclamat Ute. 

Ea își continuă acum susținerea pentru echipa națională a României în speranța că aceasta va aduce mai multe bucurii comunității sale din Würzburg în zilele care urmează la Campionatul European.

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel