România - Olanda. Schimbarea decisivă pregătită de Edi Iordănescu

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin
sursa foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

România - Olanda se joacă astăzi, 2 iulie 2024, de la ora 19:00. 

A mai rămas puțin până la meciul României din optimile de finală de la Euro 2024, din Germania. România o înfrunta de la ora 19:00 pe Olanda, doar că selecționerul Edi Iordănescu este nevoit să facă o mutare foarte importantă de care poate depinde soarta meciului.

Nicușor Bancu a luat al doilea galben și este suspendat pentru meciul din optimi cu Olanda, astfel că trebuie găsită o soluție convenabilă și foarte importantă asta pentru că România nu mai are în lot fundași stânga de meserie. 

Analiștii sportivi au speculat faptul că în locul lui Bancu ar putea fi folosit Dejan Sorescu, însă nu este un lucru sigur. Mutarea este foarte importantă pentru că olandezii au jucători foarte rapizi pe extreme și se bazează pe această strategie atunci când vor să desfacă apărări foarte ermetice, așa cum probabil va fi și cea a României. 

Parcursul Olandei la acest turneu final nu a fost deloc unul convingător, apărarea "portocalei mecanice" fiind punctul slab al echipei. La fel ca România, Olanda a obținut patru puncte în grupe, același punctaj ca al României, doar că așteptările din partea lor erau foarte ridicate. Spre dezamăgirea suporterilor olandezi și spre surprinderea tuturor, Olanda a pierdut ultimul meci din grupe, cel contra Austriei, cu scorul de 3-2. Și grupa Olandei a fost una foarte complicată: dacă România a câștigat grupa cu patru puncte, Olanda a fost la un pas sa rateze calificarea, reușind să meargă mai departe abia de pe locul trei. 

România - Olanda. Specialiștii ne dau șanse minime

 

Cotele oferite de pariuri sunt neverosimile pentru această seară: specialiștii consideră că Olanda are șanse extrem de mari să treacă mai departe. Cine pariază pe România poate câștiga de șapte sau opt ori suma investită. Așa au stat însă lucrurile și cu Ucraina, iar tricolorii au reușit să răstoarne așteptările specialiștilor.

După victoria cu Ucraina, naționala României nu a mai reușit însă mare lucru. Cu Belgia nu s-a marcat și naționala chiar a primit trei goluri, dintre care unul anulat pentru un offside milimetric la Lukaku, iar în meciul cu Slovacia golul care ne-a calificat mai departe a fost marcat din penalty. Niță a avut de asemenea câteva parade importante care au ținut România în jocul calificării. Cu Slovacia chiar și Burcă a dat mari semne de slăbiciune în apărare, însă ne bazăm pe o așezare și o concentrare suplimentară din partea jucătorilor români având în vedere că au în față un adversar cu fotbaliști de o foarte mare calitate.

Meciul va fi transmis de Pro TV de la ora 19:00 și  noi vă vom ține la curent în format livetext pe StiriDiaspora.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel