România sărbătorește 142 de ani de relații cu Spania și 10 ani de Parteneriat Strategic

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ambasada României în Spania a emis o notă, în care amintește că vineri, pe 23 iunie, s-au împlinit 142 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări și că în 2023 se împlinesc zece ani de la semnarea Acordului de Parteneriat Strategic.

În notă, Ambasada afirmă că legăturile care unesc Spania și România au fost întărite datorită apartenenței comune la structurile europene și euroatlantice. "Și trebuie să continuăm pe acest drum al consolidării spiritului european, al solidarității și al promovării valorilor democratice, mai ales în acest moment în care UE se confruntă cu provocări importante", adaugă nota.

Ambasada califică relația ca fiind privilegiată și spune că se află într-un moment foarte dinamic, care a fost consolidat de reuniunea la nivel înalt de anul trecut dintre guvernele celor două țări, care s-a încheiat cu adoptarea unei declarații comune care subliniază că cele două națiuni sunt aliați și prieteni.

România sărbătorește 142 de ani de relații cu Spania

 

"Anul acesta sărbătorim și 10 ani de Parteneriat Strategic, iar acest lucru este un semn în plus al forței și importanței relației dintre România și Spania, precum și al angajamentului lor față de proiectul european. Această relație de prietenie și cooperare a permis progrese importante în domenii cheie precum economia, cultura și politica", se arată în notă.

Și concluzionează: "Continuarea identificării de soluții și bune practici este esențială pentru a îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor noștri, deoarece țările noastre au construit această relație magnifică bazată pe legături interumane, o contribuție deosebită fiind cea a comunității românești din Spania, care este liantul și sufletul acestei relații care se află în fruntea listei țărilor cu care România menține un parteneriat strategic. Ne vom uni eforturile pentru a ajunge la noi realizări în familia europeană".

Colaborarea în vederea promovării intereselor și obiectivelor de politică externă împărtășite de România și Spania, respectiv a viziunii române privind teme relevante la nivel global, s-a aflat în centrul întâlnirii ambasadorului George Bologan cu Aurea Moltó, directoarea publicației Política Exterior, desfășurată în data de 23 iunie. Discuția a prilejuit și un schimb de opinii privind perspectivele relației bilaterale româno-spaniole, în contextul aniversării în 2023 a 10 ani de Parteneriat Strategic bilateral, precum și o reflecție pe termen lung asupra rolului Spaniei în Europa și în lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel