România, victorie dramatică în Cupa Davis contra Chinei 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

România a învins China în Cupa Davis. 

Echipa României a reușit o victorie dramatică împotriva Chinei, cu 3-2, în Grupa Mondială II a Cupei Davis, într-un meci desfășurat sâmbătă, în Sala Polivalentă din Craiova. Artizanul acestei victoriia a fost tenismanul român Cezar Crețu, care a reușit o revenire spectaculoasă în fața adversarului său, Rigele Te. Crețu, clasat pe locul 292 ATP, s-a impus cu 3-6, 6-3, 6-3, după două ore și 38 de minute de joc intens.

Primul set a fost câștigat de Rigele Te (636 ATP), dar Crețu nu s-a lăsat descurajat. În setul secund, românul a început într-o notă optimistă, avansând cu 3-0, deși a cedat serviciul și a permis chinezoilor să se apropie la 4-3. Totuși, Crețu a reușit să își recâștige avantajul, încheind setul cu 6-3. În setul decisiv, Rigele Te a preluat inițiativa cu 1-0 și 2-1, dar Crețu a reușit să facă break și să se distanțeze, câștigând setul cu 6-3.

Crețu a înregistrat 10 ași, în comparație cu cei 5 ai adversarului, și a comis 4 duble greșeli, față de cele 3 ale lui Rigele Te. Inițial, Crețu ar fi trebuit să joace împotriva lui Yi Zhou, dar oaspeții au efectuat o schimbare de ultim moment.

România - China, în Cupa Davis. Ce s-a întâmplat în primele zile ale turneului

 

În prima zi a competiției, Crețu a învins pe Yunchaokete Bu (113 ATP) cu 3-6, 6-4, 7-6 (7/4), iar Gabi Adrian Boitan (364 ATP) l-a depășit pe Yi Zhou (527 ATP) cu 7-6 (7/4), 6-2. Filip Cristian Jianu (234 ATP) era inițial programat să joace în locul lui Boitan, dar decizia a fost schimbată. 

Sâmbătă, în meciul de dublu, perechea română Victor Cornea/Bogdan Pavel a fost învinsă de cuplul Fajing Sun/Rigele Te cu 6-4, 6-4. Cornea este pe locul 80 în clasamentul mondial la dublu, Pavel pe locul 272, Sun pe 289, iar Te pe 742.

În penultimul meci de simplu, Gabi Adrian Boitan a fost învins de Yunchaokete Bu cu 6-3, 7-6 (7/3). Deși Boitan a reușit 6 ași, chinezul a fost mai eficient la serviciu, cu un procentaj de 68% la al doilea serviciu, comparativ cu 58% pentru Boitan, iar la primul serviciu, ambii jucători au avut un procentaj de 74%.

Suprafața de joc a fost hard - Acryflex-T Standard. Aceasta a fost prima întâlnire între România și China în Cupa Davis, iar România va continua să joace în al doilea eșalon valoric mondial și în anul următor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel