Cel mai cunoscut desert turcesc, jeleul combinat cu diverse tipuri de alune, nuci, fructe sau petale de trandafiri, a cucerit lumea odată cu dezvoltarea turismului în Turcia, relatează Observator. Legenda spune că un sultan care dorea să-şi răsfeţe soţiile şi-a pus maeştrii cofetari să inventeze un desert unic. Așa au descoperit rahatul turcesc, cunoscut acum drept „turkish delight”.
„Avem mulți clienți români. Lor le place rahatul”, spune un comerciant, conform sursei citate.
Turcii se mândresc cu ce reuşesc să pună în farfurie
La fel de cunoscut este și şerbetul. Turcii se mândresc cu ce reuşesc să pună în farfurie.
„Aici avem un desert tradițional cu dovleac, din Antalya. Este unul dintre deserturile semnătură ale regiunii. Puneam mai întâi dovleacul pe farfurie şi adăugăm niște nuci măcinate peste și după punem un sos, ulei de susan”, spune un alt comerciant.
Dar nu e doar despre deserturi. Şi carnea e vedetă.
„Ce fac ei aici e sa gătească tandoori. Întâi îl fierb și după îl prăjesc în sosuri. Şi deasupra se pune unt și pun și orez”, mai adaugă comerciantul.
Unele locuri din Antalya nu sunt deloc lipsite de surprize, sus oamenii stau la terasa pentru ceai sau cafea, iar dedesubt se bucură de un alt lucru pentru că în momentul în care a început construcţia unui hotel au fost descoperite mai multe ruine ce pot fi acum vizitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News